Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Medicii rezidenți ocolesc spitalele din Vrancea


Tinerii absolvenți de medicină din Vrancea mai pot, până luni, să se înscrie la sesiunea extraordinară de Rezidențiat pentru posturile și locurile rămase neocupate în sesiunea din 17 noiembrie 2013. Deocamdată, pentru cele 11  posturi scoase la concurs de unitățile medicale din Vrancea nu există niciun candidat. 
Pentru sesiunea extraordinară de Rezidențiat, care va avea loc pe 29 iunie, spitalele din județ și Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea au pus la dispoziție 11 posturi în specialitățile medicină de familie, medicină de urgență, chirurgie generală, epidemiologie, pediatrie, oncologie și pneumologie. Posturile scoase la concurs nu au fost ocupate în sesiunea de rezidențiat din noiembrie 2013. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea ne-au spus, vineri, că nicio persoană nu și-a depus dosarul de înscriere. 
Potrivit publicației de concurs, la acest examen se pot prezenta candidații care au diplomă de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta, rezidenții aflați în pregătire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanța Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu completările ulterioare, specialiștii care doresc să efectueze pregătire în cea de-a doua specialitate, cu respectarea prevederilor legale. Specialiștii care au efectuat programul de pregătire prin rezidențiat, forma pe post, pot obține o a doua specialitate după îndeplinirea condiției din actul adițional încheiat la contractul de muncă. 
La sesiunea de Rezidențiat din luna noiembrie a anului trecut, spitalele vrâncene au oferit 22 de posturi, dintre care 11 au și fost ocupate. Șapte dintre acestea au fost ocupate la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Astfel, peste câțiva ani, unitatea va avea medici noi în specializările chirurgie plastică, neurologie, chirurgie buco-maxilo-facială și pediatrie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?