Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Ceremonial la Monumentul Eroilor


Autoritățile publice din municipiul Adjud au organizat, joi, o ceremonie de comemorare a martirilor neamului, cu prilejul Zilei Eroilor. La manifestări au participat subprefectul județului Vrancea Cristi Misăilă, primarul municipiului Adjud Constantin Armencea și viceprimarul Claudiu Cristea, directori ai unor instituții publice locale, dar și consilieri municipali. Manifestările au fost organizate la Monumentul Eroilor Adjudeni, unde a fost organizat un ceremonial militar și religios.
 În cadrul ceremoniei au avut loc și depuneri de coroane din partea Consiliului Județean, Prefecturii Vrancea, Primăriei Adjud, Poliției Adjud, veteranilor de război și a celor două licee din localitate. Primarul Constantin Armencea a declarat că nu trebuie să uităm niciodată că înaintașii noștri și-au jertfit viața „pentru țară și neam”. „Astăzi (joi-n.r.) comemorăm glorioasele fapte de eroism ale oștenilor români, exprimând gândul că cei morți pe câmpurile de luptă vor trăi pururi în inimile noastre și ale întregului neam românesc, iar jertfa lor va rămâne în conștiința românilor ca reper al sacrificiului, cinstei și onoarei”, a spus Constantin Armencea. 
Edilul a adăugat că prin ceea ce au făcut pentru țară, înaintașii noștri merită din plin recunoștința noastră. „Sărbătoarea Înălțării Domnului are o semnificație profundă, pentru că, în această zi în care pomenim eroii neamului românesc, nu facem decât să reamintim puterea de luptă și jertfa înaintașilor noștri pentru apărarea patriei, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român”, a precizat Armencea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?