Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Consiliul Judeţean a aprobat noua componenţă a ATOP


Consilierii județeni au aprobat, în ședința de ieri, noua componență a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Din componența ATOP fac parte, conform legii, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție, subprefectul județului, un reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor desemnat de consiliul Inspectoratului Județean de Poliție, șase consilieri județeni și trei reprezentanți ai comunității, desemnați de președintele Consiliului Județean. Cei șase consilieri județeni care au primit votul colegilor lor sunt Nicușor Blîndu, Rodica Boboc, Dănuț Cristian, Dragoș Bîrlădeanu, Ticu Lazăr, Ion Epure. Acestora li se adaugă cei trei reprezentanți ai comunități, desemnați prin dispoziția președintelui Consiliului Județean, respectiv Radu Ignat, Ginel Trofin și Georgel Constantin. Reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor în ATOP este subcomisarul Alin Vlad. De asemenea, fac parte de drept din ATOP subprefectul Cristi Misăilă și șeful IPJ, comisarul Ionel Popescu. 
 Consilierii județeni au aprobat, în ședința de ieri, și alocarea de fonduri pentru asigurarea cheltuielilor care nu se finanțează prin Programul național de dezvoltare locală pentru cinci poduri din județ. Indicatorii tehnico economici pentru aceste poduri au fost aprobați în ședința din luna februarie. Este vorba de proiectele de investiții „Refacere și consolidare corp drum DJ 205 R,  km 28+130, comuna Poiana Cristei, județul Vrancea”, „Construire pod din beton armat pe DJ 203 H peste râul Râmnicu -Sărat, km 27+700, comuna Dumitrești, județul Vrancea”, „Construire pod din beton armat pe DJ 205 D  peste pârâul Petic, km 8+350, sat Năruja, comuna Năruja, județul Vrancea”, „Construire pod din beton armat pe DJ 241 F  peste râul Zeletin, km 12+060, sat Plăcințeni, comuna Boghești, județul Vrancea”, „Lucrări de consolidare și reabilitare a podului din beton armat peste râul Râmna, apărare de mal și lucrări la albie, pe DJ 204 P, km 15+567, comuna Gura Caliței, județul Vrancea”.
 De asemenea, Consiliul Județean a aprobat proiectul de garantare a unei finanțări rambursabile interne în valoare de 30 de milioane de lei, dintr-un împrumut total în valoare de 40 de milioane de lei, ce va fi contractat de SC CUP SA Focșani.Diferența de 10 milioane de lei a fost garantată de Primăria Focșani. Suma va fi folosită pentru cofinanțarea proiectului de investiții Vranceaqua 2 -„Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare – județul Vrancea”. 
 Pe ordinea de zi s-au mai aflat proiectele privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Camerei Agricole Județene Vrancea; aprobarea depunerii proiectului „Înființarea Centrului de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare” și a cheltuielilor legate de proiect; aprobarea Acordului de parteneriat în vederea promovării și implementării proiectului „Înființarea Centrului de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare”.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?