Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Spitalul Județean de Urgență a rămas fără medic alergolog


Situație gravă la Spitalul Județean de Urgență Focșani. De la sfârșitul lunii aprilie, unitatea a rămas fără medic alergolog, medicul Constantin Dumitru ieșind la pensie. El era singurul medic cu această specialitate din spital, dar și din județ, acordând asistență medicală în cabinetul de alergologie din cadrul Policlinicii pentru Copii a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. 
Managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, spune că se încearcă angajarea unui alt medic alergolog. „Medicul alergolog a ieșit la pensie. Încercăm să găsim un alt medic, dar e foarte greu, pentru că medici specializați în alergologie sunt foarte rari”, a spus Mîndrilă. În aceste condiții, cei care mai pot trata alergiile sunt medicii de familie. 
Situația este foarte gravă, având în vedere că suntem în plin sezon al alergiilor. Cel mai puternic alergen este polenul, cu simptome ale alergiei localizate la nivelul nasului: strănuturi repetate, secreții nazale. De asemenea, la nivelul gâtului apar usturimi, iar ochii se înroșesc și lăcrimează. Prevenirea alergiei este destul de greoaie, primul pas și cel mai important fiind evitarea alergenilor și administrarea tratamentului medicamentos recomandat de medic. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?