Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Vicepreședintele Senatului s-a întâlnit cu o delegaţie chineză


Vicepreședintele Senatului României, Cristian Dumitrescu, s-a întâlnit, ieri, cu delegația Centrului de Studii pentru Lumea Contemporană de la Beijing, condusă de Ai Ping, președinte executiv al Consiliului de Administrație al Centrului, fost ministru adjunct al Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez. La întâlnire a participat și Excelența Sa Huo Yuzhen, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Chineze în România. 
Cu acest prilej, senatorul Cristian Dumitrescu a subliniat faptul că anul acesta se sărbătoresc 10 ani de la lansarea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare și 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China. „Prezența dumneavoastră, domnule director, și a delegației pe care o conduceți este extrem de importantă, având în vedere rolul deosebit al instituției pe care o reprezentați, instituție pe care am avut onoarea să o cunosc prin intermediul studiilor pe care le elaborați privind situația internațională, partidele politice și sistemele politice ale altor țări, ideologia socialistă, tendințele sociale și politice la nivel mondial. Știu că vizita dumneavoastră vine pe linia relațiilor foarte bune între Institutul Social Democrat «Ovidiu Åžincai» și Centrul pentru Studiul Lumii Contemporane din ultimii 10 ani, concretizate prin vizite reciproce la nivel de conducere și cercetători ai celor două instituții, prin schimbul periodic de publicații și de opinii cu privire la probleme de interes comun”, a declarat vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu.
La rândul său, partea chineză a apreciat rolul pe care senatorul Cristian Dumitrescu l-a avut în dezvoltarea relațiilor româno-chineze. „Vreau să vă aduc sincere mulțumiri pentru contribuția adusă de dumneavoastră la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre, relații care se bazează pe respect, întelegere reciprocă și prietenie„, a subliniat Ai Ping.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?