Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Încep înscrierile la liceele vocaționale!


Elevii de clasa a VIII-a, care optează pentru a-și continua studiile la un liceu cu profil vocațional, pot solicita și astăzi eliberarea fișelor de înscriere. Acestea se vor obține de la secretariatele unităților de învățământ pe care le frecventează. 
Procesul de înscriere la liceele vocaționale continuă în zilele de 26 și 27 mai cu înscrierea la probele de aptitudini. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale în vederea înscrieii la liceele cu profil vocațional, probele de aptitudini se vor desfășura în perioada 28 – 30 mai. Pe 2 iunie vor fi afișate rezultatele și vor putea fi făcute contestațiile, urmând ca pe 3 iunie să fie afișate rezultatele finale. 
Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale, pe 4 iulie va avea loc validarea de către comisia de admitere județeană a listei candidaților admiși la liceele sau clasele la care s-au susținut probe de aptitudini și afișarea listei în unitatea de învățământ liceal respectivă. Examenul de admitere în liceele vocaționale se încheie pe 7 iulie, cu ridicarea de la liceele vocaționale a fișelor de înscriere de către candidații care nu au fost admiși la clasele pentru care au susținut probe de aptitudini.
Liceul cu Program Sportiv din Focșani are disponibile 84 de locuri la
specializarea sportiv-nivelul 3 de calificare, instructor sportiv-ramura atletism, baschet, fotbal, judo și rugby. Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani oferă câte 28 de locuri pentru specializările arhitectură, arte ambientale și design, arte plastice și decorative și muzică. La Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, filiera vocațională, specializarea învățător – educator, s-a suplimentat numărul de locuri față de anul trecut cu o clasă, iar oferta cuprinde 56 locuri. 
Așadar, elevii care vor să facă performanță sportivă, vor să își dezvolte simțurile artistice sau vor să devină dascăli de carieră sunt invitați în aceste zile să parcurgă etapele obligatorii de selecție. Mai multe detalii sunt disponibile și în ediția de anul acesta a Ghidului Candidatului. Publicația a fost deja distribuită gratuit în școli și poate fi consultată de elevi în orice moment. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?