Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: CEL MAI TÂNĂR PARLAMENTAR din România a tăiat o panglică inaugurală la Fitioneşti


Primăria Fitionești a inaugurat, ieri, începerea lucrărilor la proiectul privind reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea cu echipament didactic a învățământului preuniversitar. Proiectul are o valoare totală de 8,7 milioane de lei și o durată de implementare de 20 de luni. La acțiune au fost prezenți, Dragoș Bârlădeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, deputatul PSD Cătălina Åžtefănescu, aflată în vizită la organizația TSD Vrancea, consilieri județeni și locali.
 Panglica inaugurală a fost tăiată de vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu, deputatul PSD Cătălina Åžtefănescu și primarul Iordache Cazacu în aplauzele locuitorilor comunei. Cătălina Elena Åžtefănescu este cel mai tânăr parlamentar din noua legislatură, având doar 24 de ani când a fost aleasă deputat PSD de Teleorman.
 Primarul Iordache Cazacu le-a prezentat oamenilor principalele proiecte pe care a reușit să le realizeze pentru comunitate. Alimentarea cu apă, modernizarea unor drumuri, modernizarea dispensarului medical sunt doar câteva proiecte la care administrația locală din Fitionești le-a realizat. „Toate proiectele pe care le-am realizat sunt pentru cetățenii comunei Fitionești. Nu puteam realiza nimic dacă nu aveam o echipă puternică, condusă de președintele Marian Oprișan, echipă din care cu onoare fac și eu parte. De aceea țin să mulțumesc președintelui Marian Oprișan și tuturor celor care ne-au sprijinit în realizarea acestor proiecte. De aceea cred că, duminică, oamenii vor vota Alianța PSD+UNPR+PC”, a precizat primarul Iordache Cazacu. 
 Acesta a precizat că obiectivul general al proiectului privind reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea cu echipament didactic a învățământului preuniversitar vizează crearea premiselor necesare asigurării unui învățământ modern, de calitate, în vederea competențelor necesare populației școlare din comuna Fitionești, pentru o participare susținută pe piața muncii. „Datorită acestui proiect, vor fi consolidate, modernizate și extinse cele două școli cu clasele I-IV din satele Pisc și Mănăstioara și infrastructura aferentă. Se vor mai realiza consolidarea, modernizarea și extinderea infrastructurii aferente Åžcolii cu clasele I-VIII Fitionești, respectiv a sălii de sport și a bibliotecii. De asemenea, proiectul va contribui și la dotarea completă a clădirilor și infrastructurii modernizate cu echipamente didactice, echipamente pentru pregătirea profesională, echipamente IT și conectarea celor două școli, respectiv Åžcoala cu clasele I-IV Pisc și Åžcoala cu clasele I-IV Mănăstioara, la rețeaua de internet de mare viteză”, a precizat primarul Iordache Cazacu.  Lucrările vor consta în înlocuirea acoperișului, tâmplăriei, realizarea unui sistem de termoizolație, construcția de grupuri sanitare în interiorul școlilor, etc. De asemenea, la școala gimnazială Fitionești va fi construită o bibliotecă și sală de sport cu 150 de locuri. 
        4 milioane de euro pentru canalizare
 Primarul Iordache Cazacu a mai anunțat că în perioada următoare vor începe lucrările și la sistemul de canalizare al comunei, investiție în valoare de aproximativ 4 milioane de euro. Astfel, la nivelul comunei Fitionești va fi realizată o rețea de canalizare care va avea o lungime de 14 kilometri, o stație de epurare și stație de vacuum. 
 Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bârlădeanu, l-a felicitat pe primarul Iordache Cazacu pentru reușitele sale și l-a asigurat de tot sprijinul administrației județene și al președintelui Marian Oprișan. „Am văzut cum arăta comuna Fitionești înainte de a fi condusă de Iordache Cazacu și vedem cum arată astăzi. Diferențele sunt imense și sunt date de proiectele pe care primarul Iordache Cazacu a reușit să le implementeze pentru modernizarea infrastructurii locale”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea. Dragoș Bîrlădeanu, le-a spus locuitorilor comunei Gugești că la alegerile din 25 mai vrâncenii trebuie să iasă la vot și să voteze lista PSD+UNPR+PC. „Avem cea mai bună echipă pentru alegerile europarlamentare și cu siguranță nu ne va face de râs ci vor apăra interesele României și ale românilor. Practic, alegerile europarlamentare sunt un preambul pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie. De aceea vă rugăm să vă mobilizați, să batem regimul Băsescu și să-l trimitem acasă să-și crească nepoții și să aibă grijă de terenurile cumpărate la Nana”, a încheiat Dragoș Bîrlădeanu. 

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?