Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Dependenții de dializă primesc, săptămâna viitoare, cardurile naționale de sănătate


Primele carduri de sănătate vor fi distribuite vrâncenilor săptămâna viitoare. Le vor primi bolnavii dependenți de dializă, peste 240 de pacienți la număr. Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, spune că documentele urmează să le fie livrate persoanelor dializate prin intermediul instituției pe care o conduce, în acest sens urmând a fi desemnată o persoană. „În urma întâlnirii care a avut loc la Sinaia, ni s-a spus că distribuirea cardurilor către persoanele dializate se va face de către o persoană desemnată din cadrul CAS Vrancea. Aceasta va întocmi procese verbale de predare-primire pentru fiecare persoană care va intra în posesia cardului. Zilele următoare trebuie să primim și cardurile”, ne-a spus Mihai Copaci. 
Cardurile vor ajunge la restul vrâncenilor până la sfârșitul anului, prin poștă. Postașii vor trece pe la domiciliul fiecărui asigurat, chiar de două ori dacă este cazul, pentru a le preda personal documentul, iar în cazul în care proprietarul nu va fi găsit la domiciliu de două ori, actul va fi returnat casei de asigurări de sănătate în raza căreia se află locuința acestuia, de unde poate fi ridicat de deținători. Dintre cei 290 de mii de asigurați din județ, vor primi acest card peste 200 de mii de persoane, restul fiind cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani.
Pe cardul de sănătate vor fi imprimate următoarele informații: numele și prenumele asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, numărul de identificare al cardului, data expirării acestuia. Pe cipul cardului vor fi înregistrate următoarele informații: codul numeric personal al asiguratului, diagnostice medicale cu risc vital și boli cronice, grupa sanguină și Rh, acceptul exprimat pentru prelevarea de organe, țesuturi și celule după deces, datele de contact ale medicului de familie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?