Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Centrul Şcolar „Elena Doamna“: 150 de ani de la înființare


Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean, a sărbătorit, ieri, 150 de ani de la înființare. La activitatea desfășurată sub genericul „150 de ani de educație pentru viață”, au luat parte deputatul Angel Tîlvăr, Dragoș Bîrlădeanu – vicepreședintele Consiliului Județean, Decebal Bacinschi – primarul municipiului Focșani, dar și mai mulți inspectori școlari. 
Cu acest prilej, la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” a fost dezvelită o placă comemorativă și s-a vorbit despre importanța învățământului special în actualul context. Cadrele didactice care lucrează cu elevi cu cerințe speciale fac o muncă specială, pentru că pe lângă educație le oferă elevilor și sprijin moral, îi ajută să se integreze în societate alături de ceilalți. „Sunt 150 de ani de existență, de muncă, de educație în a deschide porți spre lume și viață pentru copiii cu deficiențe de auz și nu numai, copii cu cerințe speciale. Este o zi în care prezentul se împletește cu trecutul și vedem aici și dascăli care au slujit de-a lungul timpului și personal tânăr. O zi pe care ne-o dorim un moment de amintire, de reîntâlnire, un moment de suflet, de emoție, dar și de gânduri bune pentru toți cei care, la un moment dat, au pășit pragul acestei școli în calitate de profesor, de părinte, invitat sau partener. O să aveți surpriza să ne descoperiți, la 150 de ani, tineri, cu un corp profesional dedicat, profesionist, responsabil, dar și cu o școală modernă, reabilitată prin proiectele inițiate și modernizate de Consiliul Județean Vrancea, proiecte care au schimbat fața învățământului special”, a precizat Ioana Cherciu, directoarea Centrului Åžcolar „Elena Doamna”. 
În această zi specială, toată recunoștința s-a îndreptat către cei care, prin acțiunile lor filantropice, au pus bazele unui centru de ocrotire, devenit mai apoi prima școală de surzi din România. „În primul rând vreau să felicit Consiliul Județean și pe președinteel Oprișan, pentru faptul că au înțeles, într-o perioadă în care restricțiile bugetare există, că este nevoie de o atenție specială pentru oameni speciali. Nu în sensul unui beteșug, ci în sensul nevoii de o atenție specială, la care nu au priviliegiul, ci au dreptul. Ceea ce se întâmplă la școla dumneavoastră este o formă de normalitate” a specificat deputatul Tîlvăr.
Consiliul Județean sprijină în mod constant educația specială în Vrancea și contribuie la buna funcționare a Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă ,,Elena Doamna”. „Sunt deosebit de onorat că astăzi (ieri-n.r.) mă aflu aici, în mijlocul dumneavoastră. Acum două luni am vizitat școala și toate problemele care mai există o să încercăm să le rezolvăm. Vreau să vă felicit pe dumneavoastră și întreaga echipă din partea președintelui Consiliului Județean și a mea personal, pentru toată activitatea pe care o desfășurați. Este o activitată demnă de laudă și să o țineți tot așa. Ușile Consiliului Județean și ale domnului Marian Oprișan sunt întotdeauna deschise pentru dumneavoastră și colegii dumneavoastră. Întotdeauna veți găsi un sprijin real în noi”, a preciat Dragoș Bârlădeanu. A urmat dezvelirea plăcii comemorative și o scurtă vizită prin centru. 
Tot ieri, foștii profesori ai școlii, în prezent pensionari, au depănat amintiri, iar la final, un grup de elevi au oferit un moment artistic emoționant. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?