Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Peste 27 mii de vrânceni își sărbătoresc ziua onomastică


Peste 27 de mii de vrânceni care poartă numele Sfinților Mari Împărați Constantin și Elena sau derivate ale acestora își sărbătoresc, astăzi, onomastica. Dintre persoanele care astăzi își sărbătoresc onomastica, cele mai multe sunt femei care poartă numele Elena, aproape 11.000. Alte aproximativ 3.000 de femei se numesc Lenuța, iar peste 1.500  poartă numele de Ileana. În rândul bărbaților sărbătoriți, peste 5.000 poartă numele de Constantin, iar peste 3.000 se numesc Costică. 
 Sunt sărbătoriți astăzi primarii Elena Gîrneață de la Slobozia Ciorăști, Constantin Armencea de la Adjud, Costică Hîrșu de la Bîrsești, Costel Mateiu de la Cîmpuri, Costel Necula de la Măicănești, Costică Ciolan de la Soveja. Costică Diță, președintele Tribunalului Vrancea, Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean, Luminița Elena Balaban, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Vrancea, Costel Dumbravă, directorul AJPIS, inspectorul principal Costel Hanganu, șeful Secției de Poliție Rurală Gugești.
 Sărbătorim alături de colegele noastre Roxana Elena Sava, Constanța Enache, Ileana Dănăilă.
 La nivelul întregii țări își sărbătoresc onomastica aproape două milioane de persoane, iar dintre acestea cele mai multe sunt femei. Potrivit statisticilor Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, majoritatea românilor care își sărbătoresc onomastica de Sfinții Mari Împărați Constantin și Elena, poartă numele de Constantin, Costel și Costică. De asemenea sunt și persoane care se numesc Costin, Costinel, Costi și Costeluș. 
 Dintre femeile care își sărbătoresc onomastica, cele mai multe poartă numele de Elena, Ileana și Constantina. Alte  femei sărbătorite poartă numele de Lenuța și Constanța. Statisticile existente la nivelul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date arată că sunt și câteva sute de persoane care poartă numele de Nuți și Leana. 
 Tuturor celor care își sărbătoresc onomastica de Sfinții Împărați Constantin și Elena, colectivul ,,Monitorul de Vrancea” le urează ,,La mulți ani!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?