Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Un fotbalist focşănean şi-a deschis florărie în Londra


După șapte ani de stat departe de casă, fostul fotbalist focșănean Dorin Dogaru se simte un om împlinit în Anglia. A plecat din România în octombrie 2007, alături de soția sa în dorința de a încerca ceva nou. Fotbalul devenise o experiență dureroasă, pe lângă problemele medicale, dar și din punct de vedere financiar. Vârsta a jucat și ea un rol important în decizia luată. „Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Londra, iar propunerea primită din partea unor buni prieteni a înclinat balanța. A fost foarte greu să văd viața în afara fenomenului fotbalistic, dar privind în urmă după atâția ani realizez că am luat decizia corectă”, a spus Dorin Dogaru. 
A jucat în cea mai mare parte a carierei pentru echipa de fotbal a Focșaniului, echipă pe care a iubit-o de mic copil. „Îmi amintesc și acum atmosfera extraordinară de la fiecare meci și nu, în ultimul rând, bulevardul care se umplea de oameni după terminarea partidei. Ce echipă a avut Focșaniul: Sorin Galan, Ion Paraschiv, Titi Rusu, Cristi Dragu, Marian Brutaru, Culai Argeșeanu, Aurel Colan, Narcis Răducan, Marius Bratu etc. Curios sau nu, îmi amintesc și acum evoluțiile lor care m-au făcut să îmi doresc mai mult decât orice să joc pentru Unirea Focșani. Aurel Pastia a fost cel care mi-a oferit posibilitatea de a veni la antrenamentele echipei mari imediat după terminarea junioratului unde am activat la grupa lui Gigi Cernat. Domnul Costea mi-a oferit posibilitatea să debutez în etapa a 2- a campionatului, într-un meci disputat la Reghin și unde am pierdut cu 2-1 în minutul 97 după un offside cât casa. Poziția pe care am evoluat, cea de libero, îi aparținea lui Maricel Dragomir, unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am avut coechipieri. Îmi era și rușine să ridic privirea gândindu-mă la ceea ce simțea el cu privire la trecerea sa de la poziția de libero la cea de marcaj”, a mai spus Dorin Dogaru. 
De la om de serviciu la director
Dorin Dogaru a avut parte de perioade foarte frumoase și mai putin frumoase, dar n-au prea contat, că doar juca la echipa-fanion a județului, Unirea Focșani. După desființarea echipei din Focșani, s-a transferat pentru o foarte scurtă perioadă de timp la Dacia Unirea Brăila, apoi a ajuns la FC Botoșani, unde a petrecut doi ani de zile, alături de oameni serioși și un colectiv bun. Ca orice fotbalist, există riscul ca pe teren să te accidentezi. Așa s-a întâmplat și cu Dorin Dogaru. O accidentare la spate l-a determinat să-și încheie cariera prea devreme, la 30 de ani și când mai avea multe de spus pe terenul de fotbal. „Pentru mine faptul că am evoluat pentru Unirea Focsani a fost și va rămâne cea mai mare performanță”, a spus Dogaru. 
În prezent, locuiește în Londra alături de fiul său, David, care are 4 ani și 6 luni și este cea mai mare realizare a lui Dorin. Curând, și-a deschis o mică afacere în domeniul floral și este managerul unei florării, Glazon QA în Londra. A ales acest domeniu după ce a lucrat aproximativ 5 ani de zile în cadrul unei companii de profil, de la om de serviciu la director. „Nu am mai pus piciorul pe minge de 5 ani, nici măcar la sfârșit de săptămână. Pasiunea mea este ciclismul care mă ajută să rămân în formă. Parcurg aproximativ 20 de kilometri în fiecare zi”, ne-a mai declarat fostul fotbalist Dorin Dogaru.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?