Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO:Dumitreşti – cel mai frumos sediu de primărie de pe Valea Râmnicului


Noul sediu al primăriei din comuna Dumitrești a fost inaugurat și sfințit sâmbătă. Evenimentul a adunat mulțime de săteni dornici să vadă cum arată clădirea în care va funcționa administrația publică locală. Slujba de sfințire a noului sediu administrativ a fost oficiată de un sobor de cinci preoți de pe Valea Râmnicului, la care au participat Dragoș Bârlădeanu, secretar general al PSD Vrancea, Ionel Cel Mare, președintele PC Vrancea, ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean, vicepreședintele Senatului, senatorul Cristian Dumitrescu, deputatul Neagu Murgu, președintele UNPR Vrancea, șefi de instituții deconcentrate. 
 Clădirea este una modernă, cu un design deosebit, ce are în componență spații pentru birouri, dar și o sală de ședințe. Terenul pe care s-a construit primăria aparține Consiliului Local Dumitrești. „Mă bucur că sunteți în număr atât de mare alături de noi. Vreau să le transmit un salut din partea dumneavoastră invitaților noștri, respectiv conducerii județului Vrancea, care este compusă din Dragoș Bîrlădeanu și Ionel cel Mare, vicepreședinți ai Consiliul Județean Vrancea, Neagu Murgu, deputat UNPR și senatorul Cristian Dumitrescu, vicepreședintele Senatului României. Oameni buni, comuna Dumitrești de peste 50 de ani nu a avut un sediu propriu, o primărie a sa, datorită condițiilor care au fost. Primăria a funcționat în diferite localuri, dar niciodată în local propriu. Cei mai mulți dintre locuitori ați intrat în sediul primăriei actuale, este unul modern și ați spus că vă place. La fel de important este și comportamentul funcționarilor publici din primăriei care s-a schimbat în bine”, a spus Petrică Dogaru, primarul comunei Dumitrești. 
 Acesta a subliniat și importanța alegerilor europarlamentare. „Pe 25 mai au loc alegeri la nivel european, vreau să vă spun că sunt extrem de importante și vă dau două exemple. De acolo vin banii dumneavoastră pentru subvenții în agricultură și al doilea exemplu este că marile proiecte de care localitatea noastră are nevoie vor fi finanțate cu bani de la UE”, a mai spus Dogaru, care i-a invitat pe oameni să voteze candidații Alianței PSD+UNPR+PC. 
       Bani de la UE pentru asfaltări de drumuri la Dumitrești 
 Primarul Petrică Dogaru a făcut o informare publică cetățenilor veniți la inaugurarea noului sediul al primăriei cu privire la proiectele viitoare ce vor fi implementate în localitate. Un demers important îl constituie asfaltările drumurilor comunale ce tranzitează localitatea. „În urmă cu o lună am semnat la Constanța prin GALValea Râmnicului care ne-a sprijinit foarte mult, un proiect de finanțare pentru asfaltarea unui kilometru de drum în satul Giurcari. La nivelul Ministerului Dezvoltării este aprobată deja o propunere făcută de domnul Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, care din păcate nu a putut fi prezent la inaugurarea primăriei, a patru kilometri de drumuri comunale. Acestea vor începe cu doi kilometri de drum de la Motnău, de pe pod până la biserică și doi kilometri în Giurcari. Åžtiu că noi dumitreștenii ne vom face datoria pe 25 mai și vom vota PSD. Este important ca la Dumitrești să fie un primar PSD, la Focșani o conducere PSD, Guvernul României este PSD și este la fel de important ca la Bruxelles să avem o conducere de stânga, o conducere care să fie mai atentă și apropiată de problemele României. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate și să fim uniți”, a spus Petrică Dogaru, primarul comunei Dumitrești. 
       Vicepreședintele Senatului i-a asigurat pe dumitreșteni de sprijinul Parlamentului 
 Prezent la acest eveniment important de la Dumitrești, senatorul PSD Cristian Dumitrescu, care este și vicepreședintele Senatului României, i-a asigurat pe locuitorii celei mai mari localități din Vrancea, după numărul de sate, că este la curent cu toate problemele pe care le au oamenii și îi va sprijini în rezolvarea lor. „Domnul Petrică Dogaru, prietenul nostru și primarul dumneavoastră este un om destoinic. Este un om care promite și se ține de cuvânt. Îl asigur pe primarul Petrică Dogaru că îl vom sprijini, poate oricând să conteze pe noi”, a spus senatorul Cristian Dumitrescu. 
 Acesta a mai precizat că la fel de importante sunt alegerile de pe 25 mai pentru Parlamentul Europei și le-a cerut locuitorilor să aibă încredere și să voteze candidații PSD. „Pe 25 mai este o zi importantă. Este evident că accesarea fondurilor UE aduce bunăstare și demonstrează că se pot face lucruri cu bani europeni. Vă rog să îi sprijiniți pe colegii mei din PSD la alegerile din 25 mai pentru Parlamentul European. Noi avem șansa mare să avem un candidat de la noi din Vrancea, Dan Nica, născut la Panciu”, a mai spus senatorul Cristian Dumitrescu.
       Un milion șase sute mii lei pentru drumul național Dumbrăveni – Vintileasca   
 La rândul său, Ionel Cel Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea a ținut să le spună oamenilor de la Dumitrești că Guvernul Ponta a alocat suma de un milion șase sute mii lei pentru refacerea drumului național Dumbrăveni -Vintileasca. „Vreau să vă transmit salutările domnului Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean, și regretul dumnealui că nu poate fi prezent astăzi aici. Noi reprezentanții Consiliului Județean Vrancea suntem alături de dumneavoastră și de domnul primar. Vreau să vă spun că știu că vă arde acest lucru, că drumul național Dumbrăveni – Vintileasca s-a deteriorat destul de mult în ultima perioadă, dar vă dau o veste bună. Guvernul Ponta a alocat o primă tranșă de un milion șase sute mii lei noi, adică o sută șaizeci de miliarde lei vechi pentru refacerea infrastructurii acestui drum”, a spus Ionel Cel Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea. 
 Acesta a mai spus că la nivelul județului s-a luat măsura construirii unui nou pod la Dumitrești peste apa râului Râmnicu Sărat ce va face legătura cu județul Buzău. „Consiliul Județean Vrancea a pus în primele poziții construirea unui nou pod la Dumitrești peste apa râului Râmnicu Sărat. Sunt obiective care vor începe cât de curând pe lângă cele pe care vi le-a enumerat domnul primar. Ca ultim cuvânt al meu vă spun să nu uitați că banii europeni care vin pentru toate proiectele vin de la Parlamentul European, acolo unde sperăm ca pe 25 mai la alegerile europarlamentare să avem câți mai mulți candidați ai noștri pentru a aduce fonduri în țara noastră. Vă aștept să veniți la vot pe 25 mai și să votați candidații noștri. Să dea Dumnezeu să fie bine!”, a încheiat Ionel Cel Mare.
        Localnicii, mândri de noua primărie
 Printre cei prezenți la inaugurare s-a numărat și profesorul Nicolae Giurcă, în vârstă de 87 de ani, întemeietorul liceului din Dumitrești. Ajuns la această venerabilă vârstă, dascălul dumitreștean a fost invitat de primarul Petrică Dogaru să le facă celor prezenți o scurtă prezentare cu istoria comunei Dumitrești. Profesorul a trecut în revistă rolul primarilor ce i-a avut comuna înființată la 1854 în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza și până în zilele noastre. 
 Prezentă la eveniment a fost și o dumitreșteancă stabilită în Germania de 37 de ani, dar care nu și-a uitat meleagurile natale și vine ori de câte ori are posibilitatea la Dumitrești. „Eu sunt născută în Dumitrești și aici a fost școala mea unde este acum primăria. Avem casa părintească și am venit în vizită. Cuvintele nu ajung să spun ce impresie am avut. Este foarte frumoasă, oamenii au venit la inaugurare în număr foarte mare și asta dovedește respectul față de primar”, a spus Livia Calotă, căsătorită Hildebrandt.  
       

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?