Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO:Elena Berta şi Adrian Macovei, câștigătorii concursului „Steluţele Europei“


Echipajul reprezentantiv al Liceului „Simion Mehedinți” din Vidra a obținut locul I în cadrul concursului de cultură generală cu tematică, intitulat „Steluțele Europei”. Elevii Elena Berta și Adrian Macovei au fost răsplătiți de Consiliul Județean Vrancea cu un premiu în valoare de 300 euro și o diplomă de participare. Cei doi au fost pregătiți de profesorii Afrodita Morunglavă și Ionel Antimirescu. Locul II în cadrul Concursului „Steluțele Europei” a fost obținut de elevii de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești. Ionuț Iancu și Andrei Cazacu au primit un premiu 200 de euro. Pe locul III în clasamentul acestui concurs s-au clasat Dragoș Gurguiatu și Alexandru Candea, de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. Cei doi au fost răsplătiți cu un premiu în valoare de 100 euro. Ceilalți elevi participanți și profesorii lor coordonatori au primit diplome de participare și felicitări din partea organizatorilor. 
 „Steluțele Europei” este un conscurs de cunoștințe generale despre Uniunea Europeană, la care anul acesta au participat 14 licee și anume: Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Liceul Tehnologic Odobești, Liceul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești și Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu. 
 Chiar dacă nu toți au urcat pe podium la această competiție, cu siguranță cu toții au plecat mai câștigați, pentru că au avut posibilitatea să învețe lucruri noi despre Europa. Eleva câștigătoare de la Vidra spune că va investi premiul câștigat în cărți, pentru a se informa și mai mult. „Un concurs foarte ușor, informațiile le-am învățat la școală și am participat și la olimpiada de istorie și intuiam cam ce ne va da. Mă așteptam să câștig, pentru că știu ce pot. Cu banii obținuți cred că îmi voi lua niște cărți pentru Bac. Sunt în clasa a XI-a, dar vreau să mă pregătesc din timp”, a spus Elena Berta, din Vidra. 
 Concursul „Steluțele Europei” a fost organizat cu sprijin din partea Consiliului Județean Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?