Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Rechizitele şcolare vin cu întârziere


Elevii cu posibilități materiale reduse vor intra în posesia rechizitelor școlare gratuite la aproape două luni de la începerea noului an școlar. În județul Vrancea, s-a încheiat licitația privind atribuirea contractului de furnizare a rechizitelor școlare pentru anul 2011-2012. Pe 20 octombrie 2011 a fost semnat contractul cu firma câștigătoare, astfel că termenul de livrare a rechizitelor, stipulat în contract, este de 10 zile. În aceste condiții, până la finele acestei săptămâni, elevii sărmani ar urma să primească rechizitele.
În cadrul acestui program, județului Vrancea i-a fost repartizată suma de 454.120 lei, cu tot cu TVA. Cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea au precizat că de aceste fonduri vor beneficia 17.460 de elevi. Valoarea maximă a fiecărui pachet se ridică la 25 lei per elev pentru învățământul primar și 30 lei per elev pentru învățământul gimnazial. Principala condiție pentru ca elevii să primească pachetele cu rechizite guvernamentale este ca venitul mediu net pe membru de familie din luna iulie 2011 să nu depășească maximum 50% din salariul minim brut pe țară.
Inițial, cei din cadrul Ministerului Educației au dat termen pentru livrarea rechizitelor către elevi data de 10 octombrie, însă în Vrancea acest termen nu a fost respectat. În pachetele pe care le vor primi în cele din urmă elevii sunt câteva materiale comune ciclului primar și celui gimnazial, dar sunt și rechizite diferențiate, în funcție de clasă. Cert este că toți elevii vor primi diverse tipuri de ca-iete, câte o radieră, o ascuțitoare, un creion, un pix, la care se adaugă acuarele, riglă, un penar, creioane co-lorate, un stilou, bețișoare, dar și un ghiozdan, doar în cazul elevilor de clasa I. De asemenea, elevii de clasele II – IV vor primi și câte un șablon cu harta României, iar elevii de clasele V – VII vor primi câte o trusă de geometrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?