Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Exercițiu de alarmare în caz de inundații, la Mărășești


Autoritățile și locuitorii orașului Mărășești se pregătesc de inundații. Este vorba despre un exercițiu de alarmare publică, iar scopul acestuia este, printre altele, acela de a verifica capacitatea de intervenție a instituțiilor cu atribuții în domeniu, în cazul unei situații reale. Exercițiul de alarmare publică va avea loc joi, la ora 11.00, în zona lacului de acumulare de la Călimănești. 
 „Joi, 8 mai a.c., cu începere de la ora 11.00, în localitatea Mărășești, în zona lacului de acumulare Călimănești se va desfășura un exercițiu de alarmare publică în cazul producerii de inundații. Exercițiul a fost planificat la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea și organizat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Mărășești. Exercițiul are următoarele scopuri: verificarea capacității instituțiilor cu atribuțiuni de a executa în timp oportun înștiințarea, avertizarea și alarmarea populației din localitățile situate în aval de baraj, în caz de pericol, și remedierea unor avarii posibil a se produce la construcția hidrotehnică, care ar putea degenera în dezastre majore și antrenarea personalului Centrului Operațional / ISUJ Vrancea, comitetelor locale pentru situații de urgență, serviciilor voluntare pentru situații de urgență de la localități și operatorii economici dispuși în aval de barajul Călimănești, pentru organizarea, conducerea și aplicarea măsurilor în situații de urgență pentru protejarea populației în cazul unor inundații cauzate de avarii ce se pot produce la baraj, în amonte”, ne-a precizat plutonier adjutant Florin Olaru, de la ISU Vrancea. 
 De asemenea, se va verifica și modul de cooperare al tuturor structurilor cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din zona Mărășești-Garoafa, pentru rezolvarea situației create de un accident tehnologic produs la barajul hidrotehnic Călimănești. Un alt obiectiv este acela de a verifica dacă echipamentele de înștiințare-alarmare din aval de baraj funcționează, dar și cunoașterea de către populație a semnificației semnalelor de alarmare și a regulilor de comportare în cazul producerii unei situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?