Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Conflict între doi bărbați, pe terasa unui local din Odobești; ambii au fost condamnați

Doi bărbați au fost condamnați în urma unui conflict pe care l-au avut în timp ce se aflau pe terasa unui local din Odobești. Unul dintre aceștia a fost acuzat că, în urmă cu aproape 4 ani, în aprilie 2019, prin lovirea cu pumnii în zona capului și cu un scaun a celuilalt inculpat și prin injuriile proferate a tulburat ordinea și liniștea publică, în rechizitoriu arătându-se că al doilea a purtat un topor în mâini, amenințând și proferând injurii, la rândul său tulburând ordinea și liniștea publică. În final, instanța a dispus condamnarea cu suspendare a unuia dintre aceștia, în vreme ce al doilea a primit o sentință de închisoare cu executare, în condițiile în care are o pedeapsă mai veche:

(…) dispune încetarea procesului penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de amenințare de către inculpatul (…), ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. (…) stabileşte inculpatului (…) – o pedeapsă de 7 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiect periculoase, o pedeapsă de 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii și a liniștii publice, (…) constată că infracţiunile pentru care inculpatului (…) i-au fost stabilite pedepsele sunt concurente. (…) dispune aplicarea pedepsei mai grele de 7 luni închisoare care va fi sporită cu o treime din cea de-a doua, urmând ca pedeapsa rezultantă să fie de 8 luni închisoare. (…) dispune amânarea aplicării pedepsei şi, (…) stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, care curge de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va executa obligaţia de a presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 30 zile la una dintre următoarele entităţi din comunitate – Primăria Odobeşti sau Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti (entitatea şi tipul de activitate va fi decis de către consilierul de probaţiune).

(…) condamnă pe inculpatul (…) la o pedeapsă de 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii și a liniștii publice, (…) constată că infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat este concurentă cu infracţiunile de instigare la tâlhărie calificată şi instigare la tentativă la furt calificat, (…) pentru care a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare (…). Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare, (…) dispune aplicarea pedepsei mai grele de 3 ani şi 6 luni închisoare care va fi sporită cu o treime din totalul celorlalte urmând să execute o pedeapsă de 4 ani şi 1 lună închisoare. (…) deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii din 10.05.2021 şi durata executată, în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea (…) emis de Judecătoria Focşani, (…) de la 03.05.2022 la zi Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

 

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?