Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

CNADNR a scos la licitaţie studiile de fezabilitate pentru autostrada Buzău-Focşani-Bacău


Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a scos la licitație studiile de fezabilitate pentru construirea autostrăzilor Buzău – Focșani, care va avea o lungime de 67,3 kilometri și Focșani – Bacău, care va avea o lungime de 120 kilometri . În total CNADNR a scos la licitație studii de fezabilitate pentru zece autostrăzi, studii pentru care 
estimează că va plăti până la 78 milioane euro, inclusiv TVA. Cele 10 autostrăzi însumează 975 kilometri, iar firmele interesate să participe la licitație au termen până la 17 iunie pentru depunerea ofertelor. 
 Studiile vor fi comandate pentru autostrăzile Buzău – Focșani (67,3 kilometri), Focșani – Bacău (120 kilometri), Brașov – Bacău (170 kilometri), Bacău – Pașcani (77 kilometri), București – Alexandria (80,5 kilometri), Pașcani – Siret (100 kilometri), Ploiești – Buzău (75 kilometri), Alexandria – Craiova (140 kilometri), Craiova – Calafat (85 kilometri) și București – Giurgiu (60 kilometri). Valoarea totală estimată a celor 10 contracte este cuprinsă între 237,8 și 281 milioane lei, fără TVA, valoarea maximă incluzând și sume pentru achiziția unor servicii similare, potrivit anunțurilor de participare publicate de CNADNR. Proiectele vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile și cu bani de la bugetul de stat. Contractele, cu termen de un an de la adjudecare, vor fi atribuite prin licitație deschisă, pentru prețul cel mai mic.
 Vă reamintim că președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, este artizanul demarării lucrărilor la acest proiect, cel care a convins Guvernul de importanța autostrăzii pentru această zonă a României, dar în special pentru județul Vrancea. „Pentru intervalul 2014-2022, în zona culoarului pan european 9 va fi executat segmentul de autostradă Ploiești-Buzău și Buzău – Focșani și tronsonul Focșani-Brăila-Galați, pentru că Brăila-Galați este cea mai mare aglomerare urbană din România”, a afirmat Marian Oprișan. Președintele UNCJR a arătat că există bani, există decizie și acest tronson de autostradă va deveni o realitate pentru cetățenii județului Vrancea, iar existența autostrăzii va pune Focșaniul și Vrancea pe harta unei dezvoltări economice susținute în următorii ani. „Dacă nu am fi ajuns la o asemenea realizare și neincluzând Buzău-Focșani – Bacău -Albița în programul de autostrăzi până în 2020 ne-ar fi fost luată șansa de dezvoltare în această zonă a țării, ceea ce nu s-a întâmplat”, a mai spus Marian Oprișan. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?