Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO:Medalii, rochie de mireasă şi genţi din hârtie, expuse la Sala Polivalentă


Elevii talentați, de la mai multe unități de învățământ din Focșani, au răspuns afirmativ inițiativei Direcției pentru Tineret și Sport (DJST)Vrancea și și-au  expus creațiile, medaliile sau obiectele colecționate de-a lungul timpului în cadrul unei activități ce a avut loc ieri, în holul Sălii Polivalente din Focșani, pentru marcarea zilei de 2 mai, Ziua Națională a Tineretului. 
Ieșea în evidență standul Florenței Necula, președinta Asociației „Pe aripile cunoașterii”. Tânăra le-a prezentat vizitatorilor buchete și rochii de mireasă confecționate din… hârtie. „Am expus din Concept Paper, proiect pe care l-am lansat pe 25 februarie. Eu creez mai multe lucruri din hârtie și am expus câteva buchete de mireasă, o parte din colecțiile de genți și o rochie de mireasă. Le confecționez singură, dar la genți m-au ajutat și câțiva tineri liceni. Astăzi (ieri-n.r.), produsele expuse nu sunt pentru vânzare, dar particip cu ele la târguri din toată țara, am și un site pentru ele. Suntem la început, dar sperăm să ia amploare, pentru că este ceva nou pentru noi, este și ecologic. Oamenii sunt foarte încântați când văd că recondiționăm cărți vechi, care sunt aruncate”, a spus Florența Necula.
Cei interesați să-și cumpere articole confecționate din hârtie trebuie să știe că cea mai ieftină geantă plic costă 35 de lei, iar o poțetă poate ajunge chiar și la 180 lei. Pentru miresele care vor ca la nunta lor să aibă un buchet ieșit din comun, varianta celui din hârtie la prețuri cuprinse între 200 și 250 lei este cea mai bună alegere.
       Colecție de 75 de medalii
Impresionantă este și colecția de medalii a lui George Dochioiu, elev în clasa a X-a la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. Tânărul a obținut numeroase medalii la karate și a vrut ca munca sa să fie cunoscută de cât mai mulți oameni. 18 dintre cele 75 de medalii obținute de George sunt de aur. În urmă cu trei ani, el a câștigat cupa și locul I la campionatele europene de karate – faza masculin cadeți. „Mă ocup de opt ani de zile cu acest sport. A venit pasiunea de la un coleg de clasă, l-am văzut în timpul verii că mergea la antrenamente. Prima dată m-am dus din curiozitate, apoi a început să-mi placă acest sport. La primul concurs nu am câștigat nimic, dar apoi m-am motivat și în timp am câștigat și asta m-a motivat să obțin rezultate. Am învățat din acest sport să fiu corect, să am fair-play față de adversar și să nu mă panichez în unele momente. Am fost foarte fericit când am auzit că se face o astfel de expoziție”, spune George Dochioiu. El speră că pasiunea sa pentru karate îl va ajuta să își îndeplinească visul: acela de a fi admis la Academia de Poliție. 
     Rampă de lansare pentru elevii talentați
 
Åži expoziția de pictură prezentată de Ovidiu George Savin, elev în clasa a VIII-a la Åžcoala din Vulturu, a fost remarcată de vizitatori. „Talentul acesta l-am descoperit la 10 ani, iar la 12 ani am început să iau mai în serios lucrurile. M-am apucat acasă, inspirat de niște pictoriale de pe internet și am încercat să fac și eu. Am încercat cu animații simple și între timp am descoperit și pictura, înainte făceam doar în creion. Am mai multă experiență în creion decât în acuarelă. Totul am făcut singur, fără un profesor care să mă coordoneze, de aceea îmi lipsește tehnica”, a spus Ovidiu George Savin, care speră să fie admis la liceul de Artă Gh. Tattarescu din Focșani. 
În cadrul aceleeași activități au mai putut fi admirate o expoziție de mașini și motociclete în miniatură, colecții de numismatică, fotografii culese din toată țara și chiar din străinătate, dar și un clasor cu timbre vechi. Nu a lipsit din această expoziție nici cea mai mare hartă hand-made, realizată de Cristian Cazacu. 
Această expoziție se va încheia cu realizarea unei broșuri de promovare. „Expoziția mi se pare utilă. Sunt foarte mulți tineri care au ceva de arătat și sper să se mai facă, să nu fie prima și ultima ediție. Sperăm să afle și alții despre această expoziție și să mai vedem și altfel de lucruri, la care poate nu ne așteptăm”, a spus Florența Necula. Activitatea de ieri a fost inițiată și coordonată de Lia Cazacu, coordonatoare a programelor de tineret din cadrul DJST. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?