Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii de la Cuza şi-au vizitat prietenii din Centrul „Sf. Maria”


Elevii cuziști, voluntari în cadrul proiectului „A doua șansă pentru viață”, au mers marți, în cea de-a treia zi de Paști, la Centrul „Sf. Maria” din Golești. Strânși în jurul grătarului, liceenii au discutat cu prietenii lor de la centru despre dorințe, așteptări și împliniri, dar au depănat și amintirit. Profesoarele Teodora Bentz, Loredana Diac, Alina Maiereanu și Constanța Coatu au avut grijă să nu lipsească de pe masa tinerilor simbolurile de Paște: pasca, ouăle vopsite, cozonacul și micii iepurași de ciocolată. 
Copiii din centru au dat de înțeles că au nevoie de afecțiune. Unii dintre ei au recunoscut că părinții n-au mai trecut să-i vadă de ani de zile sau că nu au mai fost invitați să meargă acasă de mult timp. „Nu știu dacă darurile noastre de Paște au fost cele mai mari bucurii. Eu cred că vizita în sine este cel mai mare cadou ce se poate face acestor tineri, care suferă de singurătate. Ei leagă foarte ușor prietenii și păstrează vie amintirea voluntarilor ce le bat la poartă. M-a impresionat întrebarea Mioarei despre Șerban, un elev ajuns acum student în ultimul an la Psihologie. Pentru tinerii de la Centrul Sf. Maria se pare că timpul stă în loc și doar noi, cei sensibili la suferința lor, putem face minunea de a-i da, din când în când, o culoare luminoasă”, a declarat profesoara Loredana Diac. 
Proiectul „A doua șansă pentru viață” a fost pus în aplicare pentru prima dată în urmă cu 8 ani, când elevii voluntari de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani au descoperit câtă nevoie de speranță au tinerii din centrul de la Golești. De atunci, acest proiect este menținut în viață prin implicarea elevilor cuziști, dar mai ales datorită disponibilității directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Daniela Nicolaș, care, la fiecare început de an școlar, menține dialogul deschis cu toți cei interesați să ajute prin proiecte cu caracter umanitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?