Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Patru incendii stinse şi zeci de intervenții ale paramedicilor, în 3 zile


Patru intervenții pentru stingerea incendiilor și 50 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat au desfășurat pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea în perioada Paștelui. Dintre cele patru intervenții pentru lichidarea incendiilor, trei s-au desfășurat sâmbătă. O persoană a suferit un atac de panică, iar o alta s-a intoxicat ușor cu monoxid de carbon, ambele fiind transportate la spital, unde au primit îngrijiri medicale.

    Prima intervenție la stingerea unui incendiu a fost sâmbătă la ora 17.10, la Gugești. Detașamentul de Pompieri Focșani a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la proprietatea lui N. N. din Gugești. Au ars acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din tablă, și o magazie, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, bunurile aflate în două camere de locuit și s-au degradat pereții și planșeele altor trei încăperi. Proprietara a suferit un atac de panică, primind îngrijiri medicale de la un echipaj al SAJ. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
    În aceeași zi, Secția de Pompieri Adjud a intervenit în localitatea Valea Seacă din județul Bacău, la stingerea unui incendiu ce a cuprins acoperișul unei bucătării de vară, confecționat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment.
    Tot sâmbătă, la ora 21.20, un incendiu s-a anunțat și la Vulturu, iar la fața locului au plecat două echipaje de pompieri cu două mașini. „Cel mai probabil din cauza unui foc deschis în spații închise, au ars o anexă gospodărească, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de cca. 30 mp, pereții acesteia construiți din OSB, precum și bunurile aflate în interior. Străbunica proprietarei, o bătrână în vârstă de 99 ani, a suferit o ușoară intoxicație cu monoxid de carbon și a fost preluată de echipajul SMURD. După ce i-au acordat primul ajutor calificat, paramedicii au transportat-o la cea mai apropiată unitate spitalicească”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

      Cramă și anexe în flăcări, la Cândești

    Un alt incendiu a izbucnit în Noaptea de Înviere într-o gospodărie din Cândești, comuna Dumbrăveni. Flăcările au cuprins crama, bucătăria de vară și un grajd. Vasilica Dobre, sora proprietarului imobilului, Costică Dobre, a spus că a încercat să verifice dacă butelia scapă gaze, folosindu-se de o lumânare. În acel moment, totul în jur a luat foc. La fața locului au intervenit două autospeciale cu apă de la ISUVrancea. Pompierii ne-au spus că în urma incendiului, care s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui foc deschis în spații închise, au ars acoperișurile casei de locuit și al unei anexe, confecționate din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață totală de 150 metri pătrați, bunuri de uz casnic, articole de îmbrăcăminte și actele de identitate ale proprietarului.
Prezent la fața locului, șeful de post din Dumbrăveni, Cătălin Vatră, le-a dat o mână de ajutor pompierilor. Din fericire, niciunul dintre cei trei locatari ai imobilului nu a avut de suferit. „Am fost în casă că mi se părea că miroase a gaz. Am dat să verific butelia cu lumânarea aprinsă și când colo s-a aprins imediat focul. Nu am mai avut ce să fac, că s-a năpădit focul peste tot. Am ieșit toți trei din casă și am scăpat. Bine că nu ne-a prins focul înăuntru. Mi-au rămas găinile acolo, s-au făcut scrum săracile„, a spus Vasilica Dobre.
Vecinii bătrânilor au spus că focul a fost atât de mare încât bucăți de jar săreau pe casele din jur. „Am văzut focul și am venit repede să văd ce este aici. Era o flacără imensă. Clădirea a fost din lemn și s-a aprins foarte repede. Am sărit la vecinii de la vale să dăm cu apă pe casă, că săreau bucăți de jar pe casa lor și era să ia foc. A fost destul de violent incendiul, dar bine că nu a fost nimeni rănit”, a spus unul dintre vecini.
   
      50 de intervenții SMURD

    Și paramedicii de pe echipajele SMURD au avut de lucru. Solicitările din partea cetățenilor au venit una după alta. Oamenii au cerut ajutorul paramedicilor pentru că aveau afecțiuni cardiace, respiratorii și suferiseră diferite traumatisme.
    „În intervalul 19-21 aprilie a.c., personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny» al județului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină pentru soluționarea a 50 situații medicale de urgență. Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele SMURD se regăsesc afecțiuni cardiace, respiratorii și diferite traumatisme. Numărul cazurilor unde paramedicii din cadrul ISU Vrancea au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat unor persoane cu probleme abdominale a fost redus anul acesta. Din 50 intervenții SMURD, doar 4 au fost reprezentate de astfel de cazuri, iar ale 5 de intoxicații etanolice”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?