Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ești un șofer bun? Răspunde la întrebare


Vă invităm să vă testați cunoștințele auto. În fiecare zi vom publica o întrebare, cu variante de răspuns, varianta corectă urmând să fie publicată a doua zi.

5. Ce obligație îi revine conducătorului de vehicul care schimbă direcția de mers la dreapta, la semnalul verde al semaforului, în timp ce pietonii sunt angajați la rândul lor în traversare?

a) să semnalizeze schimbarea direcției de mers și să acorde prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii pe care urmează să intre, pe sensul său de mers;
b) să semnalizeze schimbarea direcției de mers și să-și continue deplasarea cu prudență, pietonii fiind obligați să-i cedeze trecerea;
c) să semnalizeze schimbarea direcției de mers și să păstreze o distanță laterală suficientă față de bordura din dreapta.
(Sursa chestionare.auto.ro)

    Varianta corectă a întrebării de ieri, „Conducătorul auto care circulă pe banda de lângă acostament, în același sens cu autovehiculele din serviciile regulate de transport public de persoane, este obligat:?” este b-„să permită conducătorilor acestor vehicule să efectueze manevrele necesare repunerii în mișcare din stație, dacă este prevăzută cu alveolă”. Răspunsul corect al întrebării de astăzi îl veți afla în ediția de mâine.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?