Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Comisia Europeană lansează proiectul „Pentru o Europă mai curată”


Comisia Europeană a anunțat, marți, lansarea inițiativei „Pentru o Europă mai curată”, destinată încurajării acțiunilor de ecologizare, creșterii gradului de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deșeurile și, totodată, pentru încurajării schimbărilor de comportament în această privință. Evenimentul va avea loc la 10 mai, fiind coordonat de Săptămâna europeană pentru reducerea deșeurilor (EWWR).
Pentru a rezolva problema deșeurilor, în ultimii ani, s-au organizat în Europa mai multe campanii de curățenie. „Pentru o Europă mai curată” va reuni aceste inițiative în cadrul unui eveniment de curățenie la scară europeană, ce se va desfășura în aceeași zi pe întregul continent, ajungând la un număr cât mai mare de cetățeni, potrivit site-ului Comisiei Europene.
Potrivit Comisiei, în fiecare an, milioane de tone de deșeuri ajung pe străzile, în oceanele, pe plajele, în pădurile și în zonele naturale ale Europei. În aceași timp, milioane de europeni se mobilizează anual pentru a participa la acțiuni voluntare de curățenie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?