Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Mai mulți copii cu handicap în Vrancea


Numărul copiilor cu handicap din județul nostru a crescut, în momentul de față fiind înregistrați 1.179 de astfel de copii, față de 1.091 câți figurau în evidențele  Direcției Generale de Asisitență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) în aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit celor de clarate de Iulian Bulat, directorul Direcției pentru Persoanele Adulte cu Handicap (DPPAH) Vrancea, în privința adulților cu handicap, numărul acestora a scăzut față de 2014. „La 31 martie a.c., aveam în evidențe 17.653 persoane cu handicap, mai puțini cu 917 față de martie anul trecut, când figurau 18.570 adulți cu handicap. În ceea ce privește numărul persoanelor cu dizabilități aflate în plată, avem înregistrați 1.021 de copii și 17.004 adulți. Restul sunt persoane care au certificate de încadrare, dar nu au fost puse în plată din diferite motive. Fie se află în reevaluare, fie pur și simplu au uitat să-și facă dosarul administrativ”, a declarat Iulian Bulat.
    Persoanele cu handicap trebuie să știe că evaluarea/reevaluarea se face pe baza unui dosar ce trebuie depus de acestea la Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap din cadrul Direcției pentru Protecția Persoanelor Adulte cu Handicap, cu sediul în Focșani, strada Cuza Vodă nr. 56. Documentele necesare sunt următoarele: cerere tip, act de identitate (copie); certificat de naștere, certificat de căsătorie și, după caz, certificat de deces sau hotărâre de divorț, în original și copie; adeverință de salariu (după caz), în original și copie; adeverință de venit (pentru persoanele care nu au niciun venit); decizie de pensionare (limită de vârstă, urmaș, etc.); cel mai recent talon de pensie; ancheta socială, în original și copie, de la primăria de domiciliu; documente medicale: referat medical, în original, de la medicul specialist; scrisoare medicală de la medicul de familie, în original; investigații paraclinice (analize), în copii; documente medicale cu data debutului afecțiunii (copie fișa dispensarizare, copie bilet ieșire din spital etc.), în copii.
    Este obligatoriu ca toate documentele medicale depuse la dosar să fie datate, parafate, semnate de medic și să aibă ștampila unității spitalicești emitente. Cererea-tip de evaluare complexă, însoțită de documentele necesare specificate mai sus, se depune la Serviciul Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap, după următorul program: luni-vineri, între orele 08.00-15.00. Dosarul se poate depune, potrivit legii, de către persoana solicitantă sau reprezentantul legal al acesteia, și la registratura primăriei din localitatea de domiciliu/reședință sau la registratura DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?