Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cozonac şi ouă roşii la Spitalul Judeţean


Conducerea Spitalului Județean de Urgență Focșani a pregătit bolnavilor internați în secțiile unității un meniu special pentru zilele de Paște, specific bucătăriei românești. Pe lângă alimentele de bază, cum ar fi legume, brânzeturi, salam ori făinoase, pacienții vor primi ouă roșii, cozonac, friptură și chifteluțe cu garnitură de orez sau cartofi. Mai exact, conducerea unității a pregătit peste 400 de ouă roșii și 150 de cozonaci. Meniul este stabilit de medicii curanți, care știu cu exactitate ce fel de hrană i se potrivește fiecărui pacient în parte. Așadar, conducerea spitalului încearcă să facă mai ușoară și primitoare perioada șederii în spital a persoanelor bolnave.
În mod normal, pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență beneficiază de o rație zilnică de hrană de 7 lei, sumă alocată de Ministerul Sănătății. Regimurile alcătuite de medicii nutriționiști sunt particularizate pe diverse tipuri de afecțiuni. Lehuzele și persoanele arse primesc în plus față de restul bolnavilor, mere și lapte. În cazul dietelor comune, pacienții primesc la masă supe, ciorbe, fasole, friptură și mâncare de cartofi, orez sau tăiței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?