Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Bărbatul care i-a ameninţat pe poliţişti cu furca a ajuns după gratii


Un bărbat de 33 de ani, din comuna Sihlea, care în vara anului trecut a atacat doi polițiști cu o furcă, a ajuns în Penitenciarul Focșani pentru a-și ispăși pedeapsa. Pentru fapta sa, el are de executat 10 luni de închisoare. „La data de 09 aprilie 2014, ora 07.30, polițiștii l-au identificat pe B. Marius, în vârstă de 33 ani, din comuna Sihlea, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sihlea au procedat la arestarea acestuia și depunerea în Penitenciarul de Maximă Siguranță Focșani”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
    În vara anului 2013, agenții de poliție Ionuț C. și Mădălina T. s-au deplasat la locuința lui Marius B., deoarece acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și amenința că va da foc casei. Pentru a-l liniști pe Marius B., a fost nevoie ca polițiștii să tragă trei focuri de armă și apoi să-l încătușeze. „La fața locului a fost depistat B. Marius, care, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, amenința că va incendia casa. Polițiștii i-au solicitat persoanei să înceteze acțiunea ilicită, dar B. Marius a luat o furcă și i-a atacat pe cei doi agenți de poliție, moment în care oamenii legii au efectuat 3 focuri de armă cu pistolul din dotare, după care B. Marius a fost imobilizat, încătușat și condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, potrivit comunicatului de presă al IPJ Vrancea, remis la momentul comiterii faptei. După audieri, bărbatul a primit ordonanță de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe perioada cercetărilor.
    Inițial, bărbatul a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Focșani la 9 luni de închisoare. Condamnarea a primit-o pe 30 octombrie 2013. „(…) condamnă pe inculpatul B. Marius, la două pedepse de câte 9 luni închisoare fiecare, pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj contra autorității.(…) contopește pedepsele și aplică inculpatului pedeapsa de 9 luni închisoare. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 260 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat (…)”, se arată în decizia instanței de fond.
    În cele din urmă, dosarul său a ajuns pe rolul Curții de Apel Galați, unde pedeapsa i-a fost majorată cu o lună. „Aplică inculpatului, pedeapsa cea mai grea de 9 luni închisoare, sporită la 10 luni închisoare. Deduce din pedeapsa rezultantă, durata reținerii de 24 de ore de la 09.08.2013, ora 20.30 la 10.08.2013 ora 20.30. (…) confiscă de la inculpatul B. Marius suma de 27 lei, reprezentând contravaloarea furcii folosite la comiterea faptelor”, se arată în decizia judecătorilor gălățeni, care a rămas definitivă. După primirea mandatului, polițiștii din Sihlea au mers acasă la bărbat și l-au dus la Penitenciar.
    Și un bărbat din Ploscuțeni a ajuns, miercuri, în arest. El a fost condamnat pentru complicitate la furt. „La data de 09 aprilie 2014, polițiștii l-au identificat pe M. Andrei, de 23 ani, domiciliat în comuna Ploscuțeni, condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt”, se mai arată în informarea IPJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?