Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Gospodărie în flăcări, la Coteşti


Două echipaje de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea au acționat, în colaborare cu serviciul voluntar pentru situații de urgență din Cotești, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la o gospodărie din satul Budești, în după-amiaza zilei de luni.
    Apelul telefonic care anunța producerea incendiului la proprietatea lui B. F. a fost primit la dispeceratul integrat ISU – SAJ în jurul orei 13.00. Imediat după primirea acestuia, către locul indicat s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul acoperișului locuinței și la două anexe lipide de aceasta, pe o suprafață totală de aproximativ 100 metri pătrați.
    „S-a intervenit atât pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, cât și pentru împiedicarea propagării incendiului la gospodăriile învecinate. Din fericire, persoanele care se aflau în locuință în momentul producerii evenimentului au reușit să părăsească imobilul în timp util. Incendiul a fost stins în limitele găsite, însă în urma acestuia au ars și bunuri aflate într-o magazine (generator de circuit, hidrofor, boiler, combină frigorifică, frigider, centrală termică și scule de construcții). De asemenea, s-a degradat în întregime planșeul locuinței. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
    Tot luni, paramedicii au avut și ei 10 intervenții. Persoanele care au solicitat echipajele SMURD aveau afecțiuni cardiace și dureri abdominale. Astfel, echipajele SMURD au intervenit la Focșani și Adjud, dar și la Cîmpineanca, Ruginești, Urechești și Vidra. Paramedicii le-au acordat bolnavilor primul ajutor, iar apoi i-au transportat la spitalele de pe raza județului, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?