Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO şi GALERIE FOTO: Copiii au „țesut” povești la Bibliotecă


Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea s-a transformat, ieri, într-un Regat al Poveștilor, prin care elevii din clasa a II-a A de la Școala „Ștefan cel Mare” din Focșani, conduși de învățătoarea Alina Marcu și bibliotecare, s-au plimbat și au creat, la rândul lor, istorioare cu personaje minunate. Ei au intrat în Castelul Poveștilor, au pătruns în Sala Turnului, au aflat cum iau ființă basmele și s-au oprit în punctul final, Atelierul Personajelor, unde au creionat, la propriu, personaje ale unui basm inedit. „Copiii au fost invitați să descopere alte povești decât cele pe care le știu deja și să creeze și ei personaje care vor fi regăsite într-o poveste pe care o vom realiza noi și o vom citi împreună săptămâna viitoare, când vom veni iar la bibliotecă”, a spus învățătoarea Alina Marcu.
    Cuprinși de febra creației, copiii s-au întrecut în a veni cu idei și răspunsuri cu privire la ce-ar trebui să cuprindă viitoarea lor poveste și cum ar trebui să arate personajele ei. Și, cu toate că evenimentul a avut loc în Sala multimedia a instituției, niciunul dintre micii participanți n-a întrebat de… calculatoare! De altfel, acestea s-au transformat, pentru o zi, de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, ce s-a sărbătorit ieri, la rândul lor în personaje. Monitoarele au fost îmbrăcate, la propriu, în pulovere; de pe ele veghea câte o jucărioară, iar în loc de tastatură, micii vizitatori au avut la dispoziție câte o carte cu povești! „Mie îmi plac mult cărțile, nu prea stau la calculator decât la sfârșit de săptămână. Îmi place să citesc din cărți despre istorie, povestiri despre oameni, despre animale. Am terminat acum «Aventurile lui Peter iepurașul» și am început «Tarzan în lumea maimuțelor». I-am mai citit și fratelui meu”, a spus Luca Lățcan, un băiețel participant la eveniment. Nici colegul lui, Răzvan nu s-a lăsat mai prejos și a povestit, pasionat, că știe să citească încă de când era la grădiniță! „Ultima carte pe care am citit-o acum este «Gim năsturel» și mi-a plăcut foarte mult!”, a spus acesta.
    Evenimentele dedicate copiilor vor continua mâine, când, la ora 10.30, tot la Secția pentru Copii și Tineret, va veni ca invitat special scriitoarea pentru copii Passionaria Stoicescu. Aceasta își va lansa cartea „Povestioare cu Ploaie și Soare”, apărută la Editura Carminis și va prezenta Almanahul copiilor 2014, prima ediție după 1989. De asemenea, în holul Secției pentru Copii și Tineret, Editura Carminis va pune la dispoziția cititorilor un stand de carte, de la care cei interesați vor putea achiziționa cărți la preț de editură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?