Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Jitea și colaboratorii săi, puși sub control judiciar


Afaceristul Liviu Jitea și colaboratorii săi, 17 la număr, au fost puți sub control judiciar. Decizia a fost luată ieri, de magistrații Tribunalului Galați.
    Odată cu luarea acestei măsuri, Jitea și ceilalți trebuie să respecte o serie de obligații impuse de instanță. Printre altele, ei nu au voie să depășească limitele teritoriale ale județelor Vrancea și Galați decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar și trebuie să meargă la organul judiciar desemnat cu supravegherea ori de câte ori sunt chemați. „(…) dispune luarea măsurii controlului judiciar față de inculpații J. Mircea Liviu, M. Raluca, I. Florența Mona, B. Neculai, T. Mihai Viorel, T. Valentina, N. Ciprian, R. Nicuța, G. Antoneta Iuliana, I. Marian Cătălin, C. Costică, G. Ionuț Marianov, A. Angi-Toni, C. Stoica, B. Alexandru, T. Decebal Vasile, D. Lucian, P. Dănuț, G. Marian până la soluționarea definitivă a cauzei. (…) impune inculpaților respectarea următoarelor obligații pe durata măsurii : a) Să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați. b) Să informeze de îndată instanța de judecată cu privire la schimbarea locuinței. c) Să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lor conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați. (…)  pe timpul controlului judiciar impune inculpaților să respecte următoarele obligații: 1. Să nu depășească limitele teritoriale ale județelor Vrancea și Galați decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar. 2. Să nu se apropie de celelalte persoane având calitatea de inculpat, învinuit, parte vătămată, parte civilă, martori în prezenta cauză și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect. (…)  atrage atenția inculpaților că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…)”, se arată în încheierea de ședință.
    Omul de afaceri Liviu Jitea și alte 7 persoane au fost arestate preventiv pe de 9 martie 2013, sub acuzația de constituire a unui grup infracțional care se ocupa cu activități ilicite în domeniul producției, transportului și comercializării alcoolului. În afară omului de afaceri, în arest au mai ajuns: Raluca Milea, Mona Ionescu, Lucian Datcu, Cristea Stoica, Neculai Bica, Mihai Tucan și Alexandru Bortoș. Toți au fost puși în libertate între timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?