Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Tânărul șantajist a fost trimis în judecată


Tânărul de 19 ani, din comuna Slobozia Bradului, care și-a șantajat o vecină, cerându-i bani ca să nu-i spună soțului că are amant, a fost trimis în judecată. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea, Cristi Mihai P. a fost trimis în judecată pentru acces fără drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice și șantaj.
    Anchetatorii au stabilit că în perioada aprilie – mai 2013, tânărul a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, contul personal de facebook al unei tinere din aceeași localitate, utilizând calculatorul acesteia și de fiecare dată copiind date informatice. Practic, el efectua capturi de pe ecran ce cuprindeau datele rezidente pe pagina de facebook a femeii. Ulterior, datele au fost transmise către contul lui de facebook pentru ca în acest fel să aibă acces la ele mai ușor.
    Cu aceste informații „prețioase”, privind niște discuții pe care femeia le-ar fi purtat cu un presupus amant, tânărul a început să o șantajeze. Anchetatorii spun că în perioada februarie-martie 2014, el a constrâns-o pe femeie să-i remită diferite sume de bani în scopul de a nu da în vileag date compromițătoare despre ea. Femeia nu a mai rezistat șantajului și a sesizat organele competente, iar pe data de 11 martie Cristi Mihai P. a fost prins în flagrant de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, în timp ce primea suma de 5.000 de lei de la femeie. Anterior, ea i-ar fi mai dat încă 200 de lei.
    Tânărul va fi judecat în stare de arest preventiv, el fiind arestat imediat după comiterea faptei. Potrivit unor surse, el ar fi reușit să intre în calculatorul femeii după ce ar fi fost chemat de un cumnat al acesteia să-i repare un computer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?