Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO: Lampioane lansate cu ocazia


    Ora Pământului” a fost marcată sâmbătă, la Panciu, prin lansarea a 100 de lampioane, de către elevii liceelor „Al. I. Cuza”  și „Ioan Slavici”. Aceștia au mai realizat și o ilustrație de lumânări cu mesajul „PANCIU 60+”. Acțiunea, coordonată de viceprimarul Iulian Nica, s-a desfășurat în Parcul Central, în intervalul orar 20.30-21.30, când iluminatul public a fost oprit, ca urmare a celebrării „Orei Pământului 2014”. Cu același prilej, păncenii au participat și la o sesiune de observații astronomice, organizate de Astroclubul Panciu, coordonat de profesorul Valeriu Jalbă Bandrabur.
    Evenimentul din data de 29 martie 2014 a marcat sfârșitul campaniei derulate pe parcursul întregii săptămâni pentru conștientizarea populației asupra impactului negativ pe care îl are asupra mediului consumul necontrolat de resurse energetice. Activitățile au fost desfășurate, în parteneriat, de Primăria Orașului Panciu, Casa Orășenească de Cultură, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „Ioan Slavici”, Clubul „ECOMED” și Asociația „PROTHA”.
    Viceprimarul orașului Panciu, Iulian Nica, și-a exprimat convingerea că, și în 2014, manifestările dedicate „Orei Pământului” au reprezentat un succes pentru comunitatea locală și a mulțumit păncenilor pentru participarea lor la acest eveniment. „Consider că, acțiunile noastre, ale celor direct implicați în organizarea evenimentului intitulat «Ora Pământului 2014» au reprezentat un succes și că locuitorii orașului Panciu au înțeles de ce este important să protejăm mediul înconjurător, prin economisirea resurselor de energie electrică. Le mulțumesc tuturor păncenilor care au răspuns pozitiv apelurilor noastre și, timp de o oră, au stins luminile în casele lor sau în locurile în care își desfășoară activitatea. Astfel, am demonstrat cu toții că suntem solidari cu oamenii din întreaga lume care doresc să trăiască într-un mediu nepoluat și sănătos!”, a declarat viceprimarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?