Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VREMEA marţi şi miercuri


Marți, VREMEA se va menține caldă în cea mai mare parte a țării, exceptând jumătatea de nord a Moldovei unde valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această dată. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona Carpaților Orientali și în regiunile estice și sud-estice unde izolat și trecător va ploua slab. Noaptea vor fi înnorări temporare în nordul, centrul și estul țării și pe arii restrânse va ploua slab, mai ales spre sfârșitul intervalului. În nordul Carpaților Orientali, iar în cursul nopții posibil și în nordul Moldovei, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ziua, în nord-estul, centrul, sud-vestul țării și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11…12 grade în nordul Moldovei și în jur de 22 de grade în Oltenia, iar cele minime se vor încadra între 0 și 9 grade.
În București, VREMEA va fi în continuare caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Miercuri, VREMEA se va răci în cea mai mare parte a țării, dar mai semnificativ în regiunile estice și sud-estice, unde valorile termice diurne vor ajunge să se situeze sub mediile multianuale specifice acestei perioade, în timp ce în rest vremea se va menține normală din punct de vedere termic și chiar caldă în partea de vest. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori de la 5…7 grade în Subcarpații Moldovei și în deltă, până la 20…21 de grade în regiunile vestice, iar cele minime se vor încadra, în general, între 0 și 9 grade. Cerul va prezenta înnorări în centru, est și sud-est, precum și în zonele de munte unde local va ploua în general slab. În Carpații Orientali și jumătatea estică a Carpaților Meridionali, iar izolat și trecător, dimineața și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În rest, cerul va fi temporar noros și numai izolat vor fi condiții de ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, Muntenia și în zona montană. Spre sfârșitul intervalului pe spații mici îndeosebi în depresiunile intramontane vor fi condiții de brumă.

    Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până pe 13 aprilie, pentru toate regiunile din țară și la munte.

MOLDOVA
Până în data de 2 aprilie valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 10 grade, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă. În următoarele două zile regimul termic revine la cel de la începutul săptămânii, pentru ca în week-end o nouă răcire să coboare media maximelor termice până în jur de 10 grade. În cea de a doua săptămână valorile diurne nu vor mai avea variații importante și se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Temperaturile nocturne vor avea oscilații asemănătoare. Cele mai reci dimineți vor fi în 3, respectiv 6 și 7 aprilie, când se vor înregistra valori termice sub pragul înghețului.
Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, dar pe arii restrânse. În jurul datelor de 2, respectiv 5 aprilie izolat pot apărea și precipitații mixte, mai ales în zona deluroasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?