Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

ALERTĂ în Sănătate! Şase GRAVIDE diagnosticate cu HIV/SIDA!


Șase femei însărcinate au fost diagnosticate cu HIV/SIDA, anul trecut. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, în cadrul programului de supraveghere și control al HIV/SIDA au fost testate 3.467 persoane, iar în 29 de cazuri testele au ieșit pozitive. Reprezentanții DSP au precizat că dintre cele 3.467 persoane testate, 2.673 erau gravide, iar în cazul a șase dintre ele testele au ieșit pozitive. Din total, 827 de teste au fost efectuate în maternități, gravidelor care urmau să nască.
În ceea ce privește testele pozitive, în 20 de cazuri diagnosticul a fost pus de medicii din cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Potrivit reprezentanților DSP, medicii de la infecțioase au diagnosticat cu HIV/ SIDA 5 copii și 15 adulți. Dacă în cazul adulților virusul a fost luat în urma sexului neprotejat, în cazul copiilor a fost transmis de mamă. „Se menține pentru adulți ca mecanism de infectare sexul neprotejat cu persoane necunoscute, în special la cei care au muncit în străinătate, iar pentru copii transmiterea verticală de la mamă la copil. Medicația și monitorizarea evoluției bolnavilor sub tratament s-a efectuat în cadrul programului național, de către Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, în colaborare cu Institutul Matei Balș”, arată reprezentanții DSP.
Tot anul trecut, în cadrul programului de supraveghere și control al bolilor cu transmitere sexuală, au fost testate 2.856 persoane, dintre care 2.673 femei însărcinate. Astfel, au fost depistate 147 cazuri noi de sifilis, dintre care 60 la femeile gravide. Reprezentanții DSP au precizat că toate cazurile au beneficiat de anchetă epidemiologică în cadrul Cabinetului de Dermavenerologie al Spitalului Județean de Urgență din Focșani, dar și de tratament gratuit. De asemenea, au fost diagnosticate trei persoane cu gonoree, și acestea primind tratament gratuit.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?