Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Pompierii au stins incendii și au ridicat muniție neexplodată


Pompierii vrânceni au soluționat, luni, 13 situații medicale de urgență, au stins două incendii și au ridicat un proiectil exploziv, găsit la Tâmboiești. Solicitările pentru SMURD au venit de la persoane cu afecțiuni cardiace și dureri abdominale. Paramedicii din cadrul ISU Vrancea au intervenit în comunele Gologanu, Fitionești, Homocea, Ploscuțeni, Străoane, Ruginești, Å¢ifești, Valea Sării, Vânători și Vidra, acționând pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Adjud, Focșani, Panciu și Vidra.
    Tot luni, echipa pirotehnică din cadrul ISU Vrancea s-a deplasat la Tâmboiești, pentru a ridica un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri. Acesta a fost descoperit de un bărbat în timp ce efectua săpături în curtea gospodăriei sale. După cercetarea zonei în vederea identificării altor elemente similare, specialiștii pirotehniști au ridicat elementul de muniție neexplodată și l-au transportat în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, pentru a fi distrus.
    Tot luni, două incendii ce se manifestau la vegetație uscată au fost lichidate de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, în cooperare cu reprezentanții serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Prima solicitare s-a primit prin intermediul numărului unic de urgență 112 la dispeceratul integrat ISU – SAJ, în jurul orei 19.00, și anunța producerea unui incendiu pe teritoriul comunei Bârsești. În urma acestuia au ars gunoi menajer, gunoi de grajd, resturi vegetale, vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 3000 metri pătrați.
    În jurul orei 20.00, un alt apel primit la dispecerat anunța producerea unui incendiu pe teritoriul cartierului Satul Nou din orașul Panciu. Au ars vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș din plantație viticolă nelucrată, pe o suprafață de aproximativ două  hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?