Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

AFLĂ mediile pe licee la simularea Bacalaureatului


   Rezultatele obținute de liceeni la simularea examenului de Bacalaureat demonstrează că aceștia mai au mult de învățat pentru a trece cu bine de examenul maturității. Nu fac excepție nici măcar liceele de top.
   Potrivit unui raport al Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ), Colegiul Național „Unirea” din Focșani este pe primul loc în ceea ce privește procentul notelor peste 5 obținute la toate cele trei probe scrise. Astfel, 94,88% dintre elevii de clasa a XII-a au obținut note peste 5 la Limba și Literatura Română, 88,89% la proba obligatorie a profilului și specializării, iar 93,43% la proba la alegere a profilului și specializării. Pe poziția secundă se situează Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani. Aici, 83,13% dintre elevii de clasa a XII-a care au susținut proba scrisă la Română au reușit să obțină medii de peste 5. La proba obligatorie a profilului note de peste 5 au obținut 66,67% dintre elevi, iar 80,52% au obținut medii de peste 5 la proba la alegere a profilului și specializării.
   O poziție bună în acest clasament ocupă și Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. Peste 5 la Limba Română au luat 82,97% dintre liceeni, iar 86,44%, respectiv 95,45% au obținut peste 5 la proba obligatorie a profilului și la cea la alegere. La Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, 74,33% dintre elevi au obținut medii peste 5 la prima probă, 71,66% la proba obligatorie a profilului, iar 70,59% la proba la alegere a profilului și specializării.
La coada clasamentului se situează elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Focșani, unde doar 1,12% dintre participanții la simulare au obținut note peste 5 la proba obligatorie a profilului și specializării. La Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani, la aceeași probă, au obținut note peste 5 doar 8,33% dintre liceeni.
Directorii acestor unități de învățământ spun că vor suplimenta programul de pregătire pentru Bacalaureat. Ei spun că va fi nevoie și de mai multă implicare din partea elevilor. „Vom avea mai multe ore suplimentare, se vor face recapitulări, se lucrează pe tipuri de subiecte, sperăm să aibă efect. Să fiu sincer, mi se par elevii mai puțin interesați decât în anii trecuți. Am convocat diriginții, iar săptămâna viitoare vor avea loc ședințe cu părinții pentru a discuta pe baza notelor obținute la simulare”, a spus Remus Paraschiv, directorul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani.
Măsuri pentru recuperarea materiei propune și directorul Liceului Teoretic „Grigore Gheba” din Dumitrești unde, de asemenea, rezultatele elevilor de clasa a XII-a nu sunt deloc promițătoare. Acestea vor avea efect doar pe hârtie, este convins directorul unității, Durel Găloiu. La Liceul din Dumitrești, doar 18,60% dintre elevi au obținut medii peste 5 la proba a doua din cadrul simulării examenului de Bacalaureat. „Nicio măsură nu se poate lua, pentru că pe elevii care au obținut rezultate foarte slabe nici nu îi interesează să promoveze. Este inutilă suplimentarea orelor, pentru că vin doar 4-6 elevi, pe care îi interesează rezultatele. În general, elevii vin la școală pentru a primi banii de liceu, poate ar trebui condiționați și de rezultate, nu doar de absențe. Poate așa, promovarea la Bacalaureat ar fi mai mare. Pe hârtie putem face multe planuri de remediere, dar în realitate acestea sunt lovite de inutilitate. La mine la clasă, din 28 de elevi doar 6 au obținut note peste 5, restul nu au fost interesați”, a spus Durel Găloiu.
Situația statistică la simularea probelor,clasa a XII-a,la Bacalaureat   AICI

      Rezultate slabe și la simulările pentru clasa a XI-a
 
În ceea ce-i privește pe elevii de clasa a XI-a, nici în cazul lor rezultatele nu sunt îmbucurătoare, dar ei au timp suficient pentru a parcurge întreaga materie. La clasa a XI-a, primul loc în clasament îi revine Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. La proba scrisă la Limba și Literatura Română , 82,33% dintre elevi au obținut peste 5, iar 65,35% au obținut note peste 5 la proba obligatorie a profilului și specializării. Pozițiile secunde sunt ocupate de Colegiul Național „Unirea” și Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani.
La polul opus se situează liceele tehnice, unde procentul notelor peste 5 este foarte mic.
Situația statistică la simularea probelor,clasa a XI-a,la Bacalaureat  AICI

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?