Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Subscripție publică pentru casa lui Dumitru Pricop


Asociația Personalului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani intenționează să cumpere casa în care s-a născut și a copilărit poetul Dumitru Pricop, pentru a o transforma în casă memorială, de interes cultural și turistic. Astfel, miercuri, 26 martie, la ora 15.00 la sediul Casei Corpului Didactic „Simion Mehedinți”, va fi lansată o listă de subscripție publică, banii strânși urmând a fi folosiți pentru achiziționarea casei în care s-a născut și a copilărit Dumitru Pricop.
Toți cei interesați să sprijine această inițiativă sunt invitați să contribuie cu bani, indiferent de sumă. Casa este scoasă la vânzare de proprietari la prețul de 20 mii euro, din care Asociația a venit cu o primă tranșă de 5000 de euro. Așadar, sub sloganul „Nu poate statul ce poate satul”, Asociația Personalului Didactic „Simion Mehedinți” deschide lista de subscripție publică pentru toate persoanele interesate. Sumele pot fi depuse în unul dintre cele două conturi deschise la CEC Bank. Donații în lei se pot face în contul RO22CECCEVR0144RON0599621, iar în euro RO06CECCEVR01C1EUR0587123.
De asemenea, donații se pot face și direct la sediul Asociației, situat în clădirea Casei Corpului Didactic din Focșani. Tot acolo pot fi obținute mai multe detalii despre această achiziție, deosebit de importantă pentru patrimoniul cultural al Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?