Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Profesori de la Popești în mobilitate Erasmus+ în Grecia

Șase cadre didactice de la Școala Gimnazială „Profesor Doctor General Gheorghe V Zaharia” Popești s-au întors dintr-un proiect Erasmus + din Grecia. Conform informațiilor furnizate de Ionuț Bercaru, directorul unității de învățământ, în perioada 19-23 iulie, 6 cadre didactice de la Școala Gimnazială Popești, respectiv: Apostu Nicușor, Bercaru Laura, Ioniță Marcela, Năstase Tudorița, Stoica Adina și Vas Gicuța, au participat la cursul de formare furnizat de AINTEK SYMVOULOI EPICHEIRISEON EFARMOGES YPSILIS TECHNOLOGIAS EKPAIDEFSI ANONYMI ETAIREIA, pe scurt IDEC, PIREU, GRECIA, cu tema Inclusive education: tacking with classroom diversity and early school leaving.

Participarea cadrelor didactice la curs este una dintre activitățile principale al proiectului Erasmus+ „Prevenirea abandonului școlar prin implementarea de tehnologii informatice și de comunicare”. Acesta este primul proiect KA-101 depus de școală, conceput și implementat la Popești de o echipă coordonată de profesorul Bercaru Ionuț. „Una dintre țintele strategice pentru dezvoltarea instituțională a școlii noastre, reieșite în urma unei analize obiective a rezultatelor și a dinamicii școlare, este prevenirea abandonului școlar, în contextul unui grup vulnerabil numeros. Pentru a atinge obiectivele propuse, am apelat și la experiența educațională în domeniu din Europa, propusă de cursurile de formare disponibile prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene. În ciuda dificultăților provocate de pandemia de Covid-19, a restricțiilor de călătorie și de organizare a activităților cu public, am reușit să ne desfășurăm activitățile propuse în proiect, într-un calendar modificat, inclusiv mobilitățile internaționale”, ne-a declarat profesorul Bercaru Ionuț, managerul de proiect.

„A fost o experiență inedită, interesantă și cu foarte multe idei noi de lucru cu elevii ce întâmpină diferite probleme de adaptare și de învățare. Structura cursului, formatorul, atmosfera de lucru au fost deosebite iar gazdele deosebit de primitoare, ne-am simțit ca acasă! Sperăm să folosim noile acumulări dobândite în activitatea noastră didactică curentă și să le includem într-o ofertă curriculară la dispoziția școlii centrată cu adevărat de nevoile educaționale concrete ale elevilor noștri, ca produs principal al formării noastre Erasmus+”, ne-a spus și profesoara Năstase Tudorița, unul dintre beneficiarii mobilităților Erasmus+ de la Popești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?