Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Expoziţie „Simbolurile Franţei“ la Liceul de Artă


Elevii Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” din Focșani au sărbătorit Ziua Francofoniei printr-o serie de activități ce au constat în recitarea de poezii, interpretarea de scenete și de melodii în franceză. De asemenea, a fost organizată și o expoziție, cu tema „Simbolurile Franței”. Elevii acestei unități de învățământ au reușit să surprindă Parisul și străzile sale, dar și monumentele cele mai importante. „Actorul” principal al expoziției a fost Turnul Eiffel.
Liceeni au reușit să pună în scenă, cu succes, piesa de teatru „La Cantatrice chauve – comme c’est curieux!” de Eugène Ionesco, scriitor român de expresie franceză. De asemenea, elevii au sărbătorit prin ritmuri de chitară, reușind să se transpună în diverse staruri francofone, staruri ce s-au făcut cunoscute interpretând în franceză. De asemenea, francofonia a fost sărbătorită și prin interpretarea de melodii clasice, cum ar fi „Comme d’habitude”, interpretată de Băncilă Sebastian; „J’ai vu” melodie jazz interpretată de Teodora Cobzaru , Tango Enskay, interpretată de Andrei Pătrășcan, dar și melodii moderne, cum ar fi „La dernière danse”, interpretată de Silvia Costache.
La această activitate a luat parte și directoarea Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani, profesoara Diana Tăicuțu, consilierul educativ Laura Dumitru și bibliotecarul Dragomir Duțică, elevii fiind coordonați de profesoara Viorica Ceaușu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?