Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO şi GALERIE FOTO: Copiii Modulului Dumbrăveni au plantat pomi cu militarii Brigăzii 8 LAROM


Forfotă mare ieri, la Modulul de Tip Familial Dumbrăveni, mai exact în grădina acestuia. Copiii ocrotiți aici, împreună cu militari ai Brigăzii 8 LAROM lucrau de zor în livadă, bucuroși să-i aibă din nou alături pe prietenii lor în haină militară care au făcut o tradiție din a le fi alături cu fiecare ocazie. Activitatea s-a desfășurat între orele 9.00 și 14.00, timp în care copiii împreună cu militarii au executat lucrări de primăvară specifice pomiculturii. „Totodată, militarii care practică pomicultura ca hobby, au instruit copiii privind particularitățile biologice și ecologice ale pomilor fructiferi în interacțiunea lor cu factorii de mediu, și modul de întreținere a livezii, în vederea realizării de producții cât mai mari, relativ constante și de calitate superioară. Prin participarea la această activitate, Brigada 8 LAROM contribuie la educarea generațiilor tinere în spiritul respectului față muncă și față de mediul înconjurător”, a transmis maior Eugen Ciobotaru, ofițerul de informare și relații publice al Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”. El a precizat că militarii le-au dăruit, cu acest prilej, și cărți, și că prin activitatea de ieri au dorit să petreacă mai mult timp alături de acești copii, care simt nevoia de socializare, de apropiere sufletească, bucurându-se de fiecare vizită.
    Sița Niță, șefa Centrului Familial a declarat că deja, copiii au învățat cum să îngrijească și să taie un pom. „Pentru că timpul a ținut cu noi, am mobilizat copiii care s-au bucurat foarte mult să realizăm această acțiune comună. Dorim să reîntinerim livada și, ca de fiecare dată, avem sprijinul domnului primar care ne-a ajutat cu utilaj, cu puiet, cu tot ce avem nevoie. Avem teren foarte mult aici, intenționăm să facem o livadă de cireși în principal, dar și de pruni și meri. Mulțumim mult domnului primar și domnului maior Ciobotaru „, a declarat șefa centrului. 
    Prezent în mijlocul lucrărilor, primarul comunei Dumbrăveni, Valentin Tîlvăr, i-a asigurat pe cei de la Centru de tot sprijinul său, astfel încât inițiativa lor de a întineri livada să fie dusă la bun sfârșit. „Am fost împreună cu militarii într-o vizită în Dumbrăveni, la obiectivele și unitățile administrative pe care le avem pe raza localității și în continuare am venit la acest modul, pentru a realiza câteva lucrări de primăvară. Dorim să ajutăm acești copii, să vadă, să fie instruiți cum se realizează aceste lucrări. Dumnealor (militarii – n.r.) ne ajută la tăierea copacilor, la săparea unor gropi pentru plantarea altor copaci, iar noi, primăria, ne vom implica prin achiziționarea de material săditor, pentru formarea unei livezi de cireși și meri. Am intervenit cu un utilaj din dotarea primăriei, un buldo-excavator pentru diferite lucrări mai grele și sperăm că acțiunea de astăzi va avea un rezultat bun pentru copiii din acest centru”, a declarat primarul Valentin Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?