Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ucraineanul care a vrut să mituiască un polițist a rămas şi fără dovadă


   Cetățeanul ucrainean, care miercuri a vrut să mituiască un polițist din cadrul Serviciului Rutier Focșani, despre care Monitorul de Vrancea a relatat pe larg în ediția de ieri, a comis două abateri la regimul rutier într-un interval de timp foarte scurt. La Popești, în zona Bachus, Roman B., de 38 de ani, și-a condus autoutilitara cu 103 kilometri la oră, deși în zonă limita este de 50 kilometri pe oră. Prin urmare, inspectorul principal Cătălin Manea, de la Serviciul Rutier, l-a amendat și i-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, dându-i o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație timp de 15 zile.
Văzând că va rămâne fără permis, ucraineanul a tot insistat să-i dea polițistului 300 de dolari pentru a-l „ierta”. Polițistul l-a refuzat, dar cetățeanul străin nu a renunțat și l-a căutat pe inspectorul Manea la sediul Poliției Rutiere Vrancea, în speranța că-l va convinge să accepte „atenția”. Ucraineanul nu știa însă că polițistul făcuse deja denunțul. „La data de 19.03.2014, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au prins în flagrant pe B. R., cetățean ucrainean, în vârstă de 38 ani, care a încercat să mituiască un ofițer de poliție din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Vrancea cu suma de 300 USD pentru a nu fi luată măsura reținerii permisului de conducere, după ce fusese depistat conducând o autoutilitară înmatriculată în Ucraina, cu viteza de 103 km/oră în zona de limitare de 50 km/ oră, de pe DN2, pe raza comunei Popești, jud. Vrancea”, se arată într-o informare a Direcției Generale Anticorupție (DGA).
    În timp ce se grăbea să ajungă la sediul poliției, ucraineanul a fost oprit din nou în trafic, în Focșani. De data aceasta, polițiștii Biroului Rutier l-au oprit pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton. A fost amendat încă o dată și a rămas și fără dovada pe care o primise la Popești. „În urma denunțului formulat de polițist, a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, în condițiile în care B. R. s-a deplasat la sediul Serviciului Rutier al IPJ Vrancea, pentru a discuta cu acesta (polițistul n.r.), după ce, la scurt timp după prima, a mai săvârșit o contravenție pe raza mun. Focșani, jud. Vrancea, pentru care a fost din nou sancționat de alt echipaj rutier cu amendă și reținerea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere reținut anterior. Față de cel în cauză a fost începută urmărirea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, faptă prev. și ped. de art. 290 Cod penal”, se mai arată în informarea DGA. 
Împotriva lui Roman B., anchetatorii nu au luat nicio măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?