Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Hoț de mașini, arestat preventiv


Un tânăr de 18 ani, din comuna Bolotești, a fost arestat preventiv, vineri, el fiind suspectat de comiterea mai multor infracțiuni de furt din autoturisme, dar și de autoturisme. Oamenii legii spun că el a acționat în perioada aprilie 2013-octombrie 2014.
Potrivit oamenilor legii, două dintre cele patru mașini furate au fost cuprinse de flăcări în urma manevrării necorespunzătoare, dat fiind că tânărul nu știe să conducă, mai ales că nici nu este posesor de permis de conducere. „La data de 16 octombrie a.c., ora 23.00, polițiștii focșăneni l-au depistat pe raza localității pe L. Ionuț Marian, de 18 ani, din comuna Bolotești, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în perioada aprilie 2013-octombrie 2014, acesta a comis mai multe furturi din autoturisme, precum și patru furturi de autoturisme de pe raza municipiului Focșani. Două autoturisme din cele patru sustrase au ars complet datorită exploatării necorespunzătoare, iar tânărul le-a condus fără a poseda permis de conducere. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale, tânărul fiind reținut pentru 24 ore, iar în cursul zilei de azi (vineri-n.r.) urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă”, ne-au precizat polițiștii.
    Potrivit unor surse oficiale, prejudiciul creat doar în urma sustragerii celor patru Dacii și spargerea unei alte mașini este de aproximativ 7.500 lei. La audieri, el a recunoscut comiterea faptei și le-a povestit anchetatorilor tot ce a făcut, cum a furat mașinile, pe unde le-a condus, dar și unde le-a abandonat ori avariat, după caz.
Vineri, tânărul pasionat de mașini a fost prezentat magistraților Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 30 de zile. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului: Leica Ionuț Marian, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și furt calificat (…) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 17.10.2014 ora 22.20 și până la data de 15.11.2014 ora 22.20 inclusiv. (…). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 17.10.2014, ora. 15.00”, se arată în soluția instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?