Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Elevii Colegiului „Auto“ Focşani sunt „antreprenorii de mâine“


Mai mulți elevi ai Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani au participat, în zilele de 17 și 18 martie, la Competiția regională „Tinerii de azi antreprenorii de mâine”. În cadrul acestui eveniment, echipa 2 „Info-COM” de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani a câștigat mențiune cu lucrarea „Casa de comenzi prin internet și telefon”. Din echipa „Info-COM” fac parte elevii Cătălin Cîrnu, Ionuț Cucută, Andrei Fluture, Mihai Hașcu, Florin Micu și Ionel Roman, iar profesor coordonator este Nicușor Zlota.
Acest eveniment a fost organizat sub coordonarea Inspectoratului Åžcolar Județean Neamț și Junior Achievement România, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț și Camera de Comerț și Industrie Neamț. Prima etapă a competiției a avut loc pe 17 martie, la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, prin prezentarea lucrărilor constând în planuri de afaceri și organizarea unui târg de prezentare, organizat de concurenți.
Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani a participat cu mai multe echipe și lucrări. Astfel, echipa 1 „Info-TIC” a fost reprezentantă de Sorin Gheorghiță, Ionuț Grosu, Ionuț Necula, Octavian Presconițoi și Gabriel Turcitu, coordonați de profesorul Nicușor Zlota. Ei au prezentat planul de afaceri „Service IT și producție de software”. Echipa 2 „Info-COM” cu elevii Cătălin Cîrnu, Ionuț Cucută, Andrei Fluture, Mihai Hașcu, Florin Micu și Ionel Roman, profesor coordonator Nicușor Zlota, a participat cu planul de afaceri „Casa de comenzi prin internet și telefon” și echipa 3 „Info TIC-NET”, formată din elevii Andrei Bâra, Mihail Nica, Florentin Niculaenco, Daniel Paraschiv, Răzvan Suciu și Cosmin Å¢îrlea, profesor coordonator fiind Cornel Ceaca. Această echipă a participat cu planul de afaceri „Proiectare, instalare și întreținere rețele de calculatoare”.
A doua etapă a Competiției regionale „Tinerii de azi antreprenorii de mâine” a continuat marți, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, au fost prezentate lucrările finaliștilor și a avut loc premierea concurenților. În aceeași zi a avut loc și un schimb de idei cu patronii unor societăți comerciale și președinți ai unor ONG-uri reprezentative în județul Neamț. Elevii au pus întrebări și au adunat o mulțime de sfaturi și noutăți din mediul afacerilor, motiv pentru care vor să înființeze clubul tinerilor antreprenori „CTATV – Focșani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?