Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

„Fotbal pe strada romilor“, proiect iniţiat de AJF Vrancea


Proiectul „Fotbal pe strada romilor” este un proiect inițiat de către Asociația Judeteană de Fotbal Vrancea în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și Consiliul Local al orașului Mărășești, institutii care vor asigura logistica necesară derularii întregii acțiuni. Acțiunea are drept scop incluziunea socială a romilor și combaterea discriminării în rândul populației de etnie romă, fiind știut faptul că fotbalul poate fi și instrument de dialog cultural.
În centrul proiectului se află campaniile care vizează creșterea nivelului de educație și a șanselor de practicare a fotbalului în rândul comunității rome, precum și eliminarea discriminării acestora. Federația Română de Fotbal a fost activă în lupta împotriva rasismului – sportul joacă un rol aparte în schimbarea atitudinii colective în societate. În ultimii ani, s-au făcut multe lucruri pentru a combate actele de rasism din cadrul meciurilor de fotbal. Iar acum, cluburile sportive sunt în măsură să ducă mesajul dincolo de porțile stadionului și să îi dea pe jucătorii de fotbal de diferite etnii drept exemplu de campioni și modele în lupta împotriva rasismului din cadrul comunității.
În acest moment, proiectul se află în faza de pregătire când echipa de proiect respectiv Dan Dumitru – președintele AJF Vrancea și Adrian Pigulea – responsabilul UEFA Grassroots Programe din cadrul FRF împreună cu reprezentanții romilor și cu alte instituții și ONG-uri din Vrancea identifică cele mai bune mijloace pentru atingerea obiectivelor. În acest context, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanți ai unor organizații ale etnicilor romi din Vrancea, de la Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, de la Instituția Prefectului Vrancea și Inspectoratul de Poliție Vrancea, precum și cu Liubian Ciobotaru, președintele P.R. Pro Europa Filiala Vrancea, sucursala Mărășești, s-a decis ca aceste acțiuni să aibă loc la Mărășești unde conviețuiește alături de români cea mai mare comunitate de romi din Vrancea.
Scopul este desfășurarea unor manifestări sportive coraborate cu activități educative intreprinse de ONG-uri și instituții abilitate care se vor termina pe 6 aprilie cu o festifitate de premiere a celor mai bune echipe. Premiile oferite sunt următoarele: 50 de mingi de fotbal asigurate de FRF, 50 compleuri de joc asigurate de FRF, 20 de echipamente de portar asigurate de AJF Vrancea, 10 compleuri de joc asigurate de AJF Vrancea, 6 trofee pentru locurile 1, 2, 3 la fecare categorie asigurate de AJF Vrancea, 100 de diplome de participare asigurate de AJF Vrancea; premii speciale asigurate de AJF Vrancea (cel mai tehnic jucător, golgheter, cel mai bun portar).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?