GALERIE FOTO: Baschet – Victorie focșăneană în Polivalentă!

0
224
  • CSM Focșani 2007 – CSM VSKC Miercurea Ciuc 73-65 (23-14, 23-19, 17-15, 10-17)

Formații

CSM Focșani 2007: Dragan Bjeletic, Monyea Pratt, Kevin Johnson, Cătălin Petrișor, Brandon Austin, Alexandru Burlacu, Rareș Ardelean, Ionuț Berceanu, Pavle Reljic, Eric Kibi, Adrian Vaida.

Antrenori, Petruț Mihai – principal, Florin Munteanu – secund.

CSM VSKC Miercurea Ciuc: Nemanja Manojlovic, Cezar Stănescu, Haris Cucovic, Amedeo Casale, Arnold Laszlo, Vladyslav Frolov, Lucian Țibîrnă, Andrija Draskovic, Lehel Szabo, Zoltan Zerkula.

Antrenor, Pal Botond Laszlofy.

Echipa de baschet a CSM Focșani 2007 și-a încheiat miercuri seara, în Sala Polivalentă, seria meciurilor de pregătire pentru sezonul care va începe pentru ea în deplasare, la CSM Timișoara. Parteneră de joc i-a fost CSM VSKC Miercurea Ciuc, formație pe care CSM Focșani 2007 a întâlnit-o în jocuri amicale încă din perioada în care se pregătea să intre pe prima scenă a baschetului din România. Întâlnirile de atunci au fost cu folos pentru că i-au ajutat pe focșăneni să înțeleagă dacă pot face față rigorilor din prima ligă. După cum s-a văzut în timp, au făcut față.

Miercuri seara, la prima întâlnire a sa cu publicul propriu – au fost în Sala Polivalentă suficient de mulți spectatori pentru o asemenea împrejurare, CSM 2007 a arătat că este pregătită să intre în competiție. Profesorii Petruț Mihai – antrenor principal și Florin Munteanu – secund au făcut cumva și au legat în echipă jucători veniți de peste ocean, din Europa, ca și din România, care au găsit la Focșani un grup mic de baschetbaliști care continuă din campionatul trecut, cei mai importanți fiind căpitanul Cătălin Petrișor și sârbul Pavle Reljic. Echipa are, ca și în ediția 2021-2022, un baschetbalist exuberant – Kevin Johnson, valoros, așa cum a fost Wade Chatman, ceilalți componenți ai echipei având corespondenți ca tip de jucător în cei de anul trecut. Semn că Petruț Mihai știe ce vrea atunci când își construiește echipa.

Gruparea actuală are, cu siguranță, jucători de bună calitate, dar până la omogenizare, la funcționarea la cel mai bun nivel a relațiilor de joc, mai este ceva drum de bătut. Cel puțin așa s-a văzut în partida cu CSM VSKC, câștigată de focșăneni, dar pe baza punctelor adunate în primul sfert, încheiat cu 23-14, după un start fulminant în care s-a ajuns la 20-3. Sfertul al doilea s-a terminat cu plus 4 pentru gazde, următorul cu plus 2, iar ultimul, cu minus 7. Echipa a suferit de mai multe ori la construcție ca și la finalizare, nu i-au ieșit aruncările de 3 puncte. Dar a câștigat în fața unei formații care o întrecuse cu câteva zile mai devreme! Iar în săptămâna care au mai rămas până la începerea campionatului, ca și în jocurile de după aceea, echipa poate căpăta coerența care să-i aducă jocuri bune și rezultate în consecință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here