Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Tânără de 19 ani, înşelată prin SMS


O tânără de 19 ani, din comuna Movilița, a fost înșelată de un necunoscut. Ea a primit un mesaj pe telefonul mobil, prin care era anunțată că este câștigătoarea unui premiu în valoare de 10.000 euro și a unui laptop. Fetei i s-a cerut să achite o taxă de 250 de lei, bani pe care i-a trimis prin poștă pe numele lui Constantin P.. A așteptat să fie contactată pentru a-și ridica premiul, lucru care nu s-a mai întâmplat. Atunci și-a dat seama că a fost înșelată și a reclamat fapta la poliție.
Oamenii legii fac acum verificări pentru identificarea persoanei care a înșelat-o pe tânără. „La data de 17 martie 2014, ora 16.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Focșani au fost sesizați de către L. Mariana, de 19 ani, din comuna  Movilița, despre faptul că în dimineața aceleiași zile, jurul orei 07.55, a primit un SMS prin care era anunțată că este câștigătoarea unui premiu de 10.000 euro și a unui laptop, ca urmare a Zilei Internaționale a Femeii- 8 Martie. Pentru încasarea premiului i-a fost pretinsă plata unei taxe în valoare de 250 lei, bani pe care aceasta i-a trimis prin poștă pe numele lui P. Constantin. Bărbatul i-a transmis faptul că va fi contactată ulterior de reprezentanții unei unități bancare pentru a intra în posesia premiului, lucru care nu s-a mai întâmplat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a modalității de producere a evenimentului”, a transmis subinspectorul Ramona Iftime, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    Polițiștii îi sfătuiesc încă o dată pe vrânceni să nu dea curs unor astfel de mesaje, trimise de necunoscuți, care îi anunță că au câștigat bani ori bunuri, iar pentru a-și ridica premiile trebuie să achite anumite taxe. Oamenii legii spun că este bine să solicitați celui care vă apelează cât mai multe detalii cu privire la concursul câștigat. Un astfel de comportament indică suspiciuni din partea dumneavoastră, dar și faptul că sunteți o „țintă dificilă”, ceea ce îi face pe unii dintre cei care vor să vă înșele să renunțe.
Nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans și nu comunicați informații personale sau confidențiale, precum codul numeric personal, seria și numărul cărții de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deținute. De asemenea, nu dați curs invitației de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite. Totodată, nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoașteți. Niciodată o societate nu va solicita așa ceva, garantat este o tentativă de fraudare!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?