Ingrediente:
500 g făină albă Gold Maya
1 linguriță de sare Kotanyi
jumătate cană de apă
200 g brânză de burduf
Pentru servire:
1 ceapă
100 g slănină
Mod de preparare:
Într-un bol se toarnă făină Gold Maya, se adaugă apă și sare Kotanyi, iar apoi se amestecă și se frământă compoziția până se obține o cocă groasă. Aluatul obținut se împarte în 4 bucăți egale, iar fiecare bucată se întinde până se obține o foaie subțire. Foaia astfel obținută se împarte în 4 bucăți, iar pe fiecare bucată de aluat se adaugă câte o linguriță de brânză; apoi se împăturesc bucățile de aluat, iar marginile se încrustează. Se pun la fiert în apă cu sare. Separat se pune slănina la călit într-o tigaie cu ulei, după care se adaugă ceapa tăiată mărunt și se lasă pe foc până devine aurie. După ce s-au fiert pirostele, se adaugă peste acestea slănina călită și ceapă, iar la sfârșit se răzuiește cașcaval deasupra.
http://traditiiculinareromanesti.wordpress.com