Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Șoferul focșănean sechestrat în Republica Moldova a ajuns acasă


   Cei patru șoferi, dintre care unul din Focșani, care au fost sechestrați pe 4 martie în localitatea Bender din Republica Moldova, în apropiere de Transnistria, au ajuns sâmbătă seara în România. Timp de 10 zile, ei au fost sechestrați într-o fabrică de ulei, iar sâmbătă dimineață directorul unității i-a anunțat că pot pleca acasă. 
 Ei au fost liberi să plece din incinta fabricii de ulei după ce o echipă consulară a Ambasadei României la Chișinău s-a deplasat la sediul unității din Bender, pentru a le acorda asistență. „Ministerul Afacerilor Externe informează că astăzi, 15 martie 2014, cei patru cetățeni români care s-au aflat timp de mai multe zile, pe fondul unui litigiu comercial, în interiorul unei fabrici din Bender, au părăsit incinta uzinei, împreună cu mijloacele de tranport, urmare a îndeplinirii de către firma română a condițiilor puse de aceștia. În prezent, cei patru cetățeni români aflați la Bender au părăsit regiunea transnistreană și se află pe teritoriul controlat de autoritățile de la Chișinău. Ambasada României la Chișinău s-a aflat în permanentă legătură cu autoritățile locale competente, cu șoferii de cetățenie română, cu familiile din țară ale acestora și cu agenții economici din România. Reamintim că, în cursul zilei de ieri, 14 martie 2014, o echipa consulară a Ambasadei României la Chișinău s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară celor 4 cetățeni români aflați în interiorul fabricii din Bender. S-a constatat că toți cei patru sunt într-o stare de sănătate bună și nu au fost supuși unor rele tratamente. De asemenea, acestora le-au fost înmânate alimente de primă necesitate și apă potabilă”, se arată într-o informare a Ministerului Afacerilor Externe. 
 Åžoferii au ajuns la Galați sâmbătă seara. Ei le-au povestit reporterilor gălățeni că în perioada în care au fost obligați să rămână în fabrica de ulei din Bender nu au fost amenințați și că au avut acces la dușuri și la toaletă. „Mai am încă de mers până acasă. Cel puțin o oră și jumătate. Primul lucru pe care îl fac când ajung acasă este să fac o baie. Am avut acces la dușuri, dar vă dați seama cum ne-am spălat”, a declarat Valentin Istrate, șoferul din Focșani.  
Ioan Olaru, consilierul juridic al firmei din Galați, cel care a ținut legătura în permanență cu cei patru șoferi, a precizat că șoferii au venit în țară fără să mai ia marfă de la firma din Bender. „Cei de la consulat au văzut că noi nu aveam datorii către firma din Bender și că litigiul era de fapt cu o firmă din Republica Moldova. Noi vom apela la justiție pentru a ne recupera banii”, a explicat Olaru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?