Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO și FOTO! 150 ha de vegetație uscată și peste 10 ha de litieră și pădure, arse într-o singură zi!

Fiți responsabili! Nu mai dați foc vegetației uscate!

Facem din nou apel către cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin utilizarea focului deschis și arderea resturilor vegetale! ARDEREA VEGETAŢIEI USCATE ŞI A RESTURILOR VEGETALE ESTE STRICT INTERZISĂ!

În ultimele 24 de ore echipajele pompierilor militari au acționat pentru limitarea pagubelor și înlăturarea efectelor produse de incendiile de vegetație uscată pe raza municipiului Focșani, orașului Panciu, comunelor Bârșești, Bolotești, Străoane și Vânători.

Ca urmare a acestor incendii au fost afectate aproximativ 150 ha de vegetație uscată și 10 ha litieră și pădure de pin.

În urma incendiului din comuna Bârsești, în care au ars 10 ha de litieră și pădure de pin, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Vrancea a aplicat o amendă contravențională în valoare de 2.500 lei, persoanei responsabile de producerea incendiului. Având în vedere că incendiul se manifesta la fondul forestier pe o suprafață extinsă, în mai multe focare, pentru înlăturarea pericolului de propagare au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție impresionante. Pentru gestionarea situației de urgență, la fața locului au acționat 41 de pompieri militari în cooperare cu 18 pompieri voluntari ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Bârșești, Tulnici și Negrilești,  4 salvamontiști, 4  jandarmi montani,  4 agenți de poliție și 21 de lucrători ai Ocolului Silvic Experimental Vidra. Acţiunea de stingere a fost una de durată, forțele de intervenție depunând eforturi susținute, reușind să lichideze toate focarele după circa 7 ore de luptă cu flăcările. Echipajele de intervenție se află și la această oră în zonă pentru monitorizarea situației și prevenirea apariției unor noi focare.

Un alt incendiu de amploare ce a necesitat mobilizarea unor forțe impresionante, care au acționat mai bine de 12 ore, s-a produs în comuna Străoane, unde au ars circa 130 ha de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș.

BULETIN INFORMATIV

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea, 7 aprilie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?