Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

ULTIMA ORĂ: Vrâncean sechestrat în Transnistria


   Patru șoferi români de tir, unul dintre ei din Vrancea, se află în incinta unei fabrici de ulei din Tighina, în Republica Moldova, unde mijloacele de transport care aparțin angajatorilor lor sunt sechestrate.
    „Misiunii diplomatice române i s-a semnalat că un grup de cetățeni români, șoferi de tir, ar fi fost prezumtiv sechestrați, împreună cu mijloacele de transport, încă de la data de 4 martie 2014, în incinta unei fabrici de ulei din localitatea Tighina (Bender) din Republica Moldova, localitate limitrofă regiunii Transnistria. Inițial, în această situație s-au aflat 9 persoane, dintre care cinci au reușit să părăsească zona și să se repatrieze la data de 12 martie 2014, astfel încât în prezent se mai află la fața locului patru cetățeni români”, se arată într-un răspuns al Ministerului de Externe la o solicitare a Mediafax.
    Potrivit MAE, demersurile întreprinse au evidențiat faptul că persoanele respective sunt victime colaterale ale unui litigiu de natură comercială. „Fabrica din Tighina se află în relații comerciale, în calitate de furnizor, cu agenți economici din România și din Republica Moldova, existând indicii că ar fi recurs la această măsură extremă pentru a exercita presiuni asupra partenerilor comerciali în vederea recuperării unui datorii substanțiale”. Ministerul de Externe a afirmat pentru Mediafax  că, în urma unei intervenții a poliției din Tighina la fața locului, s-a stabilit că șoferii de cetățenie română nu sunt lipsiți de libertate, măsura sechestrării vizând exclusiv mijloacele de transport. Astfel, șoferii nu au plecat din Tighina pentru a nu abandona camioanele, în special la solicitarea angajatorilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?