Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Doi liceeni au fost eliminaţi din examen, la simularea Bac-ului


   Simularea ultimei probe a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării, la care au participat doar liceenii de clasa a XII-a, s-a terminat mai repede pentru doi elevi de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești. Aceștia au fost eliminați din examen vineri, după ce au fost surprinși cu fițuici asupra lor. A fost singurul incident semnalat la ultima probă susținută.
   Potrivit reprezentanților liceului din Mărășești, cei doi elevi se foiau foarte mult în timpul examenului și au ridicat suspiciuni profesorilor supraveghetori. Unul dintre cei doi avea asupra sa fițuici, din care încerca să se inspire și colegul său. „Elevii erau colegi de clasă, stăteau în bancă unul în spatele celuluilalt și tot se foiau, se consultau. Doar unul dintre ei avea fițuici, dar de copiat voiau să copieze ambii. Au fost prinși și eliminați din examen. S-a întocmit proces verbal”, a declarat Silvia Oancia, directoarea Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești.
   Potrivit statisticii oficiale comunicate de reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, dintre cei 2.542 de elevi înscriși în clasa a XII-a, în colegiile și liceele din județ, 2.246 au fost prezenți, 296 au fost absenți, iar 2 au fost eliminați.
   Rezultatele finale obținute de elevi la simularea examenului de Bacalaureat vor fi transmise în unitățile de învățământ pe 14 martie. Conform procedurii, notele obținute nu pot fi contestate și nu sunt consemnate în catalog. Scopul simulării este acela de a aduce în atenția elevilor și a profesorilor lor situația reală privind pregătirea înainte de examenul real de Bacalaureat, din vară. În urma analizei rezultatelor elevilor, la nivelul fiecărei unități de învățământ se vor adopta măsuri specifice pentru ameliorarea situației, acolo unde acest lucru se impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?