Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Au început înscrierile la „Stagii pe bune”


    Tinerii vrânceni, studenți în domeniul IT&C, se pot înscrie la cea de a zecea ediție a programului național de stagiatură „Stagii pe bune”, care oferă peste 800 de oportunități de stagii pe durata verii din acest an. Cei care doresc să acumuleze experiență profesională sunt invitați să aplice pe platforma www.stagiipebune.ro pentru una dintre pozițiile disponibie. În plus, aceștia sunt invitați să participe, pe 22 martie, la evenimentul organizat de ASPI (Asociația Studenți și Profesioniști IT&C), unde vor avea ocazia să interacționeze cu 16 dintre cele mai apreciate companii IT&C din România. „«Stagii pe Bune» este un proiect care susține dezvoltarea tinerilor care studiază în domeniul tehnic și își doresc să-și înceapă cariera încă de pe băncile facultății. Aceștia au la dispoziție oportunități de informare și de alegere a stagiilor potrivite atât online, pe platforma www.stagiipebune.ro, cât și participând la evenimentul care va avea loc pe 22 martie în holul Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București. Companiile interesate să se alăture celei de a zecea ediții a programului sunt invitate să înregistreze gratuit stagii de practică în una dintre cele 10 categorii principale: Mobile, Web, Embedded, Business Software Development, Cloud computing, Consulting and Project Management, Gaming and Computer Graphics, Artificial Intelligence, QA & Technical Support, Summer Schools, Networking și Foreign Internships. Până în prezent, categoriile de Mobile, Computer Graphics și Cloud Computing au înregistrat cea mai mare creștere și oferă un număr considerabil de stagii de practică tinerilor”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Înscrierea în programul „Stagii pe Bune” este gratuită pentru studenți și masteranzi și se face pe site-ul www.stagiipebune.ro. Companiile se pot înscrie, de asemenea, pe www.stagiipebune.ro până pe data de 7 aprilie. Înscrierea unei companii asigură înregistrarea unui număr nelimitat de stagii, prezentarea pe site a companiei și promovarea tuturor pozițiilor deschise prin intermediul newsletter-ului InfoStagii.
    În mai puțin de o săptămână de la lansarea programului au fost adăugate peste 80 de poziții de stagiu, iar organizatorii estimează că până la mijlocul lunii aprilie vor fi disponibile peste 800. În plus, până la finalul programului, cei peste 1200 de utilizatori ai platformei vor realiza peste 10.000 de aplicații pentru pozițiile disponibile. „Pentru a facilita dialogul deschis și interacțiunea dintre tineri și reprezentanții companiilor, pe data de 22 martie va avea loc un eveniment special care va aduce în fața studenților 16 companii de top din domeniu. În cadrul evenimentului vor avea loc prezentări tehnice și discuții cu profesioniști, iar studenții prezenți la eveniment vor avea ocazia să vadă cum arată o carieră în diferite companii și să aleagă pozițiile potrivite pentru ei, în deplină cunoștință de cauză. În plus, la eveniment vor exista și spații destinate unor discuții informale între studenți și reprezentanții companiilor participante, iar cei peste 300 de participanți vor avea astfel ocazia să interacționeze cu profesioniști din companii precum BitDefender, Adobe, Intel, Ubisoft, 4PSA, Ixia, Totalsoft, Teamnet, VMWare, Kapsch, Eau de Web, Advahoo, Endava, IBM, Zitec și Luxoft”, se detaliază în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?